Af Ritzau - 14/08-16 19:12

Tre dræbt under historisk oversvømmelse i LouisianaTre dræbt under historisk oversvømmelse i Louisiana

Det er en oversvømmelse af episke dimensioner. Det er under stadig udvikling, siger lokal leder.

storybild

Byer og veje er oversvømmet efter voldsomme skybrud i det sydlige USA, her delstaten Louisiana. (Billede: Scanpix/Handout)

Voldsomme skybrud har ført til rekordstore oversvømmelser i sydlige dele af USA, hvor lokale medier melder mindst tre dræbt. Over 1000 er evakueret.

De voldsomme regnskyl begyndte fredag, hvor der faldt over 43 centimer regn.

Også delstaterne Alabama og Mississippi er ramt af ekstremt vejr og oversvømmelser.

- Det er en oversvømmelse af episke dimensioner. Den udvikler sig stadig, siger Jr. Shelton, som er borgmester i Central City, til avisen The Advocate.

Vandmasserne oversvømmede vejnettet i det sydøstlige Louisiana og i det sydlige Mississippi. Mindst en by blev isoleret fra omverdenen.

Louisianas guvernør, John Bel Edwards, har indført nødretstilstand. Han siger, at delstaten aldrig har stået i en lignende situation.

Vi har rekordstore oversvømmelser langs floder og mange vandløb, siger han.

Blandt de dræbte er en mand, som druknede, da han forsøgte at flygte fra oversvømmelserne i byen Zachary nær delstatshovedstaden Baton Rouge, rapporterer tv-stationen Wafb.

- Han gled og faldt og kom ned under vandet. Vi forsøgte forgæves at redde ham, siger Vernon Drummond, en ven af den omkomne.

En lokal leder i Baton Rouge, Layton Ricks, siger, at uvejret kom sammen med "en af de værste storme, som vi nogensinde har oplevet."

- Veje, som aldrig har stået under vand, er oversvømmede siger han.

På USA's østkyst lider millioner af amerikanere under en voldsom hedebølge, men der er udsendt advarsler om fare for ekstreme vejrforhold i New York, Philadelphia og Washington.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx