Af - 06/05-17 15:41; Opdateret: 06/05-17 19:35

Anna tog til skolefest med en god ven: Så gik hendes far HELT amokAnna tog til skolefest med en god ven: Så gik hendes far HELT amok

Racismen lever tilsyneladende stadig i bedste velgående.

Bildstrecke im Grossformat »

Vi lever i en tid, hvor alle er lige, og der ikke bliver gjort forskel på køn eller racer.

… Eller, det er i hvert fald sådan, mange mennesker håber, verden en dag kan se ud. Men sådan er virkeligheden dog langtfra.

Det kan den amerikanske teenager Anna Hayes fra staten Arkansas i den grad skrive under på. Hun var for nylig til skolebal på sin high school, og her havde hun sin ven Phillip Freeman med som ledsager.

Sønnen skulle tale til sin mors begravelse - så kom en ubuden gæst
Sønnen skulle tale til sin mors begravelse - så kom en ubuden gæst

- Han er bare en nær ven, og han er super sød, så jeg spurgte, om han ville med til ballet med mig. Han er en god fyr, og han er virkelig sjov, fortæller Anna Hayes til Buzzfeed.

‘Problemet’ var bare, at Phillip er afro-amerikaner. Og da Annas far fandt ud af det, efter hun dagen efter delte billeder af de to på Facebook, gik han helt amok. Han sendte hende en myriade af hadefulde sms-beskeder og slog straks hånden af hende.

‘Vi er færdige. Jeg kommer ikke til din dimission, og jeg vil ikke betale for din uddannelse. Gå ud og bo sammen med negrene,’ skrev faren blandt andet.

Racistisk overfald ryster England: Spyttede på baby og råbte 'hvide skal ikke formere sig'
Racistisk overfald ryster England: Spyttede på baby og råbte 'hvide skal ikke formere sig'

‘Du er død for mig. Du skal aldrig kontakte mig igen, vi er færdige. Bare fortsæt med at være en fucking luder, men lad være med at blande mig ind i det,’ fortsatte han og begyndte at kalde Phillip navne som ‘undermenneske’.

Anna Hayes’ forældre er skilt, og hun bor sammen med sin mor. Hun fortæller, at hendes far altid har været dybt racistisk, men det gjorde hele alligevel ‘utroligt ked af det’, da han sendte de beskeder.

- Det gør bare endnu mere ondt, fordi jeg ikke kan tro, hvordan nogen kan hade folk, de ikke kender, blot på grund af deres hudfarve, siger den unge kvinde.

- Min mor var forfærdet og fik det frygteligt, da hun så det, men der er ikke noget, hun kan gøre, supplerer hun.

Tusinder raser over ny 'racistisk' serie på Netflix
Tusinder raser over ny 'racistisk' serie på Netflix

Hun viste beskederne til Phillip, som fortæller til Buzzfeed, at han blev ‘mere og mere vred’, som han læste dem. Han delte efterfølgende billederne på Facebook, og siden har de spredt sig på de sociale medier, hvor folk hovedsageligt er dybt forargede over Annas fars reaktion.


‘Jeg kan ikke fatte, at nogen vil slå hånden af deres egen datter bare fordi hun tog til skolebal med en person af en anden race. Det gør mig virkelig sur,’ skriver brugeren Taylor Newman eksempelvis.

‘Manden har mere had en kærlighed, så han gør sig selv ulykkelig, bange og ensom. Han burde være stolt af sin datter - intelligent og smuk,’ skriver en anden bruger, Cat West.

'Vi giver ikke til sorte': Kelly fik racistisk seddel i stedet for drikkepenge
'Vi giver ikke til sorte': Kelly fik racistisk seddel i stedet for drikkepenge

Anna Hayes håber, at billederne af hendes fars beskeder kan være med til at åbne folks øjne for, at racisme i 2017 ikke er o.k.

- Racisme mod alle racer er nødt til at stoppe. Vi kan ændre det, og hvis du har et familiemedlem eller andre, der slår hånden af dig på grund af de personer, du elsker eller hænger ud med, så glem dem. Folk vil støtte dig igennem det. De støttede i hvert fald mig, siger hun.

Richard skulle have nyt pas: Blev afvist på grund af sine øjne
Richard skulle have nyt pas: Blev afvist på grund af sine øjne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par blev rykket i RKI af Yousee uden...
bt.dk
Den svenske kongefamilie hylder...
bt.dk
Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Efter intensive forhandlinger:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx