07/03-14 06:12

Norske mænd hjælper mest til i hjemmetNorske mænd hjælper mest til i hjemmet

En OECD-undersøgelse viser, at norske mænd laver mest "ulønnet arbejde", mens japanske mænd laver mindst.

storybild

(Billede: Polfoto)

Japanske mænd hjælper mindst til med de huslige opgaver, mens de norske mænd er de mest aktive. Det viser en undersøgelse fra OECD, der har sammenlignet statistikker fra de fleste af de 34 medlemslande.

Undersøgelsen er blevet offentliggjort før Kvindernes internationale kampdag lørdag, og den viser, hvor lang tid voksne af hvert køn bruger på såkaldt "ulønnet arbejdet".

Salgshit: Kvinde, underkast dig din mand
Salgshit: Kvinde, underkast dig din mand

Organisationen konkluderer, at "kløften mellem mænd og kvinder langsomt er ved at blive lukket, nu hvor flere kvinder har karrierer".

- Men der er stadig en stor kønsrolle-kløft omkring ulønnet arbejdet, der klart viser, at mænd stadig kæmper med at løfte mere end en finger fra tid til anden i nogle lande, lyder det fra OECD i en pressemeddelelse.

Ifølge undersøgelsen tilbringer tyrkiske kvinder mest tid med ulønnede tjanser som husligt arbejde eller indkøb. Det løber op i 377 minutter om dagen, mens deres mandlige partnere bruger 116 minutter på den samme type arbejde.

Japanske mænd er de mindst hjælpsomme i den sammenhæng, for de bruger kun 62 minutter om dagen på de ulønnede pligter, mens deres koner eller kærester bruger næsten 300 minutter om dagen.

Fætter BR: Drenge skal støvsuge
Fætter BR: Drenge skal støvsuge

Selv om de norske mænd bruger 180 minutter om dagen på husligt arbejde og lignende, så bruger de norske kvinder alligevel mere tid på det samme - nemlig 210 minutter om dagen, lyder det ifølge undersøgelsen.

Samtidig konkluderes det, at de nordlige europæere nyder fritiden i højere grad.

Norske kvinder bruger mere tid på afslapning og underholdning end nogen anden i undersøgelsen med 367 minutter om dagen. De britiske kvinder kommer på en andenplads med 339 minutters fritid om dagen.

OECD-undersøgelsen er blevet sammensat af data fra 2005 og frem og omfatter op mod 20.000 personer.

/ritzau/Reuters


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx