Af - 09/12-16 06:18

Turist i England? Derfor skal du holde SÆRLIGT øje med din 5-pund seddelTurist i England? Derfor skal du holde SÆRLIGT øje med din 5-pund seddel

Der er god grund til at holde øje med pengesedlerne, hvis du inden for en nær fremtid skal til england. Især 5'eren kan vise sig at være mange penge værd.

storybild

(Billede: Scanpix/Stefan Wermuth)

Hvis du i fremtiden skal til London, Manchester, Liverpool eller en anden by i England, skal du være ekstra opmærksom, hvis pengeautomaten spytter 5-pund-sedler ud.

Fire ud af landets mangetusinde, nye 5-pund er nemlig blevet en formue værd. Helt op til 50.000 pund stykket, hvilket svarer til cirka 442.000 kroner.

Det skriver The Telegraph.

Vild timeløn: Så mange penge tjener de danske komikere
Vild timeløn: Så mange penge tjener de danske komikere

Årsagen til den vanvittige værdiforøgelse skyldes et 'simpelt' kunstværk udført af den britiske kunstner og mikrogravør Graham Short i bedste Willie Wonka-stil fra 'Charlie og Chokoladefabrikken'.

På de fire 'Golden Tickets' er der tegnet et lille portræt af den verdenskendte forfatter Jane Austen, som næste år kan 'fejre' sin 200-års dødsdag.

Årsagen til, at The Telegraph mener, at de fire sjældne pengesedler kan være så meget værd, skyldes, at det ikke er håndører, Mr. Shorts kunstværker bliver solgt for.

Hans seneste - et portræt af Dronning Elizabeth 2. på en knappenål af guld - blev solgt for 100.000 pund.

Australien udsender de VILDESTE pengesedler
Australien udsender de VILDESTE pengesedler

Det nye portræt af Jane Austen er ifølge The Telegraph så småt - cirka 5mm - at man kun kan se detaljerne i graveringen under en lup. Dog vil det være muligt at se omridset med det blotte øje.

Det værdifulde portræt af forfatteren er tegnet ved siden af Sir Winston Churchill og det kendte ur Big Ben.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx