05/09-13 20:43

Egypten frygter terrorbølge efter attentatforsøgEgypten frygter terrorbølge efter attentatforsøg

- Dette er kun begyndelsen", siger indenrigsminister efter at have overlevet bombeattentat.

storybild

(Billede: Polfoto)

Egyptens indenrigsminister, Mohamed Ibrahim, frygter en bølge af terror, efter at han overlevede et bombeattentat.

- Flere personer blev såret, pansrede biler blev ødelagt og adskillige af mine livvagter blev såret, siger Ibrahim, som advarer om, at en "bølge af terrorisme er ved at begynde i oppositionen, som er modstandere af den militært støttede regering".

På vej til sit hjem
Ibrahim har som indenrigsminister haft ansvaret for den brutale nedkæmpelse af demonstrationer og protester fra tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Mursi.

- Dette er kun begyndelsen, siger han om angrebet, hvor en bombe på mindst 50 kilo i fuldt dagslys angiveligt blev kastet ned fra en bygning mod det sted, hvor ministeren og hans følge gjorde ophold.

Flere skud blev affyret efterfølgende fra angriberne, og der blev hørt en fjern og ikke identificeret stemme råbe ordene "Allahu Akbar! (Gud er størst!)."

- Eksplosionen skete, mens ministeren var på vej i en konvoj fra sit hus i Nasr City til indenrigsministeriet i det centrale Kairo, skriver det statslige nyhedsbureau Mena.

Indenrigsministeriet siger, at 11 civile og 10 politifolk blev såret, flere af dem alvorligt.

Egyptiske myndigheder oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at politiet har dræbt to af de personer, der stod bag angrebet.

Afsættelsen af Mursi udløste en voldsom vrede blandt Det Muslimske Broderskabs tilhængere, og det kom til blodig vold over hele landet, da sikkerhedsstyrker ryddede to protestlejre i Kairo.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lauritz.com har i årevis solgt...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Bombe i Superligaen: Stjæler...
bt.dk
Nadja indrømmer: Når jeg bliver fuld,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx