29/10-15 13:40

Nyt Apple TV: Her er anmeldernes domNyt Apple TV: Her er anmeldernes dom

Apple vil genopfinde tv-oplevelsen med sin nye streamingboks. Men er det lykkes? Læs hvad anmelderne har at sige om den nye boks.

storybild

(Billede: Polfoto)

"En stor iPhone til din dagligstue". Sådan beskriver anmelder Geoffrey Fowler fra den amerikanske avis Wall Street Journal den opdaterede udgave af Apples lille streamingboks, Apple TV.

Streamingbokse som Apples tv-boks og Googles Chromecast gør det muligt at se film og tv-serier fra nettet direkte dit tv. Det er særligt smart, hvis dit tv ikke er et smart-tv - altså uden internetforbindelse - og du gerne vil bruge Viaplay, Netflix eller andre streaming-tjenester.

Og nu er der altså en ny version af en populær model klar til de danske forbrugere, som de teknologikyndige anmeldere i USA allerede har haft fingrene i.

TOP 10: Det ønsker mænd og kvinder sig til jul
TOP 10: Det ønsker mænd og kvinder sig til jul

Til forskel fra tidligere kan du nu installere apps på den lille boks fra Apple, som du allerede gør på din smartphone, og det giver Apple TV en klar fordel i forhold til, hvad der ellers er på markedet, mener Wall Street Journal-anmelderen.

- Det nye Apple TV er stedet, hvor app-udviklere er i stand til at udvikle de sjoveste og mest interaktive programmer, som samtidig er henvendt til det største mulige publikum. Og så er fremtidens fjernsynsoplevelse nødt til at være lige så kraftfuld og nem at bruge som en iPhone, og Apple TV er den første streamingboks - og det første Apple TV - der løser den opgave, skriver Geoffrey Fowler.

Derudover kan du tale til boksen ved hjælp af fjernbetjeningen, og alt i alt gør det boksen meget nem at betjene. Ifølge Geoffrey Fowler er fjernbetjeningen især med til at få den nye boks til at skille sig positivt ud i mængden.

Vanvittigt regnskab: Apple slår alle rekorder
Vanvittigt regnskab: Apple slår alle rekorder

- Det lykkes Apple TV at levere en ordentlig internet tv-fjernbetjening med den samme skærmoplevelse, som får en iPhone til at virke intuitiv for en toårig, mener han.

Men så er der prisen.

I USA lyder den på 149 dollar for den mindste model med 32 GB lagerplads. Herhjemme løber prisen helt op i 1400 kroner. Til sammenligning kan man få Googles Chromecast til 320 kroner.

Og det er måske lige i overkanten, mener CNET's anmelder, David Katzmaier.

Aldrig mere smadret skærm: Apple opfinder smart system
Aldrig mere smadret skærm: Apple opfinder smart system

- Det er en "no-brainer"-opgradering fra det gamle Apple TV for mange købere, særligt hvis du har en stor samling af tv-programmer, film og musik, du har købt i Apples iTunes-butik. Men for resten af os er det lidt sværere, hvilken streaming-boks vi skal vælge, skriver han.

Mashables anmelder, Christina Warren, lader sig også gå på af prisen i sin bedømmelse, som overvejende er positiv.

- Med en startpris på 149 dollar er Apple TV ikke billig. Du får dog meget for pengene i form af masser af power og nem betjening, særligt hvis du har Apple-produkter i forvejen. Men selvom jeg synes, den er værd at overveje, er Apple TV bare ikke så appellerende. Det skyldes ikke indholdet, men prisen, som vil være svær at sluge for mange, skriver hun.

LÆS OGSÅ: Endelig! Her er forklaringen på mystisk ny emoji

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx