Af - 30/05-15 15:24

Modig 24-årig pige bliver hyldet for dette billedeModig 24-årig pige bliver hyldet for dette billede

En modig svensk pige har lagt et ret personligt billede på Facebook for at bryde et stort tabu blandt unge.

storybild

I dag er det ti år siden, at den 24-årige svenske pige Jenny Amin stoppede med at snitte sig selv armen. Men arrene kan stadigvæk ses. Dem har hun skjult længe, men nu er det slut.

- Jeg har skjult mine ar så længe, men nu står jeg frem for at vise, at det er okay at have ar. Du behøver ikke at være perfekt, siger Jenny Amin til svenske Aftonbladet.

Hun blev mobbet og spyttet på: Her er kærestens rørende hyldest
Hun blev mobbet og spyttet på: Her er kærestens rørende hyldest

Onsdag lagde hun et billede på Facebook, hvor hun viser sine arrede arme frem. For hun var træt af at gemme dem væk af frygt for, hvad andre mon ville tænke. Og hun er sikker på, at hun ikke er den eneste.

- Der er så mange piger derude, der går rundt med lange ærmer, som ikke tør vise sine arme i for frygt for, at folk vil synes, de er psykopater, skrev hun i det opslaget på Facebook.

Flere svenske medier har fortalt historien om den modige unge pige, som bliver hyldet på de sociale medier. Og selv har hun fået et hav af postive tilbagemeldinger fra folk, som takker hende for at stå frem og bryde så stort et tabu.

Smed bukserne Valentins dag: iPhone 'eksploderede' i mands lomme
Smed bukserne Valentins dag: iPhone 'eksploderede' i mands lomme

Formålet med statusopdateringen var at vise mine ar til alle, der så meget som kunne overveje at skære i sig selv. For det kan påvirke dig resten af dit liv, og jeg vil opfordre dem til aldrig at starte, siger hun til Aftonbladet.

Hun har ofte fået stærke reaktioner fra sine omgivelser, når de har opdaget hendes ar.

- Jeg har prøvet at sidde ved et bord, hvor folk pludseligt udbrød "Hvad har du gjort. Hvorfor har du skadet dig selv?" Jeg tror, at mange mennesker reagerer med chok. For der er så mange ar, der ikke er synlige i dag. Og så tror man, at psykisk sygdom er sjælden. Men det er det ikke, siger hun.

Sagsøger hospital: Mand vågnede op i lyserøde dametrusser
Sagsøger hospital: Mand vågnede op i lyserøde dametrusser

Jenny Amin mener, at det vigtigste, som folk skal huske på, er ikke at dømme.

- Du skal ikke spørge "har du forsøgt at dræbe dig selv?" Ofte handler det ikke om, at personen ønsker at tage sit eget liv. Det er mere et råb om hjælp, eller også handler det om, at du har så meget psykisk smerte, du vælger at skære dig selv - fordi det er lettere at administrere fysisk end psykisk smerte, siger den åbenhjertige svenske pige.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx