Af Marc Nicholas Thygesen - 24/09-15 13:02; Opdateret: 24/09-15 13:30

Stort aktiefald: BMW trækkes ind i folkevognsskandaleStort aktiefald: BMW trækkes ind i folkevognsskandale

BMW's aktie falder stort efter en ny test viser, at mærkets dieselbiler forurener mere end tilladt.

storybild

Det ser ud til, at BMW er trukket ind i den tyske bilskandale. (Billede: Polfoto/AP/Charles Rex Arbogast)

BMW's aktie falder med mindst otte procent på børsen i Frankfurt, efter at et tysk bilmagasin har skrevet, at bilmærkets dieselbiler har overskredet grænserne for udslip af giftstoffer, skriver AFP.

Volkswagen indrømmer: Svindel er også foregået i Europa
Volkswagen indrømmer: Svindel er også foregået i Europa

Ifølge Reuters er det fagbladet "Auto Bild", der har skrevet, at BMW har overskredet den europæiske grænse for udledning af NOx mere end 11 gange i en vejtests foretaget af det Det Internationale Råd for Ren Transport (ICCT).

- Volkswagen (VW) er ikke den eneste bilproducent, hvis biler producerer for høje niveauer af nitrogen oxid (NOx red.), skriver Auto Bild.

Det er også ICCT, der er kilden til afsløringerne om snydesoftware i VW's biler, der har rullet i medier verden over den seneste uge.

Danske biler forurener mere end de er godkendt til
Danske biler forurener mere end de er godkendt til

Afsløringerne har vist, at der bevist er installeret en software i bilerne, der får VW-bilerne til at fremstå langt mere miljørigtige, når de er til syn, end hvad de i realiteten er, når de kører på vejene.

VW har indrømmet brugen af softwaren, der ifølge bilproducenten er at finde i mere end 11 millioner biler på verdensplan - også i Europa.
BMW afviser ifølge Reuters, at de har haft installeret samme snydesoftware som VW, men ikke desto mindre har aktiemarkedet reageret hurtigt på fagbladets artikel og solgt ud af deres BMW-aktier.

VW: 11 millioner biler solgt med snyde-software
VW: 11 millioner biler solgt med snyde-software

Det ser altså ud til, at BMW er trukket ind i den tyske bilskandale, som man endnu ikke kender det fulde omfang af.

Onsdag trak koncernchef i VW, Martin Winterkorn, sig efter et ekstraordinært møde, og der forventes nu at flere ansatte i VW kan se frem til en fyreseddel.

Ifølge Reuters vil det fredag blive afsløret, hvem der overtager jobbet som topchef i VW efter et møde i VW's forretningsudvalg.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx