Af - 24/03-14 18:09; Opdateret: 24/03-14 20:35

Pårørende fik dødsnyhed på sms: 'Ufølsomt'Pårørende fik dødsnyhed på sms: 'Ufølsomt'

De pårørende til de omkomne flypassagerer fra Malaysia Airlines-flyet fik besked via SMS om, at deres kære var omkommet i Det Indiske Ocean.

storybild

De pårørende fik i dag besked om, at MH370 var styrtet i Det Indiske Ocean, og at alle ombord er omkommet. (Billede: Polfoto/AP/Ng Han Guan)

De pårørende til de 239 mennesker ombord på MH370, modtog tidligere mandag en SMS om, at det forsvundne Malaysia Airlines-fly var styrtet i havet og, at alle ombord var omkommet. Det er ikke den rigtige metode at bruge, ifølge lektor og ekspert i krisepsykologi, Helle Spindler ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet.

MH370 styrtede i det Indiske Ocean - ingen overlevede
MH370 styrtede i det Indiske Ocean - ingen overlevede

- Når man i forvejen havde identificeret dem, så synes jeg godt, at man som flyselskab kunne have udvist noget mere omsorg for de pårørende. Det virker noget ufølsomt. Som et minimun, burde det have været en opringning, så man havde mulighed for lige at bede folk om at gå afsides eller sætte sig ned, siger Helle Spindler til metroxpress.

Efterfølgende lød det fra Malaysia Airlines, at majoriteten af de pårørende var blevet kontaktet personligt eller via telefonopkald, inden SMS'en blev sendt afsted

Vrede pårørende: De lyver for os om det forsvundne fly
Vrede pårørende: De lyver for os om det forsvundne fly

Helle Spindler peger på, at måden de pårørende får den slags at vide på, har stor indflydelse på deres bearbejdning af hele tragedien.

Sidste ord fra cockpittet: 'All right, godnat'
Sidste ord fra cockpittet: 'All right, godnat'

- Det kan betyde noget i forhold til deres bearbejdning. Mange går måske stadig med håb, og tanker om 'hvad nu hvis'. Bearbejdning kræver nemlig dialog og ikke mindst informationer, fortæller hun og fortsætter:

Nu sultestrejker pårørende til forsvundne flypassagerer
Nu sultestrejker pårørende til forsvundne flypassagerer

- Det bedste man kan gøre er, at give de pårørende så meget information som muligt, ellers kan det være meget svært at få afsluttet. Det bliver sværere jo flere brikker der mangler, siger Helle Spindler.

Flyet forsvandt 8. marts på en tur fra Kuala Lumpur til Beijing.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx