Af - 20/02-14 21:02

Kvinde i hypnose for at blive dum tager bizar Barbie-trend til nyt niveauKvinde i hypnose for at blive dum tager bizar Barbie-trend til nyt niveau

38-årige Blondie Bennett fra Californien har brugt næsten 230.000 kroner på sine bryster. Nu går hun efter eget udsagn i hypnose for at blive 'hjerneløs'. Men hun er langt fra verdens eneste Barbie-look-alike.

storybild

'I'm a Barbie girl, in the Barbie world. Life in plastic. It's fantastic!'

De fleste af os husker sikkert Aquas megahit fra 1997. Men for en lille gruppe kvinder er sangen absolut ikke satire. Tværtimod har de gjort det til en livsstil at blive såkaldte menneskelige Barbier.

En af dem er amerikanske Blondie Bennett, som mx.dk skrev om tidligere i dag. Hun er 38 år gammel, bor i Californien og har brugt næsten 230.000 kroner på brystoperationer – og efter eget udsagn er hun begyndt at gå i hypnose for at blive dummere.

- Jeg vil have, at folk skal opfatte mig som en plastik-sex-dukke, og at være hjerneløs er en stor del af det, fortæller hun ifølge den britiske tabloidavis The Daily Mirror.

Hun hævder, at hun har været til 20 hypnose-sessioner, og at det allerede virker:

- For nylig skulle jeg hente en ven i lufthavnen, og så kunne jeg ikke huske, om jeg skulle til afgangs- eller ankomsthallen, siger hun.

Tændstikmodeller smadrer kvinders syn på sig selv
Tændstikmodeller smadrer kvinders syn på sig selv

- Jeg farede også vild i tre timer, da jeg skulle køre til min mors hus, hvor jeg voksede op.

Blondie Bennett fortæller selv, at hendes besættelse begyndte, da hun legede med Barbie-dukker som barn, og som teenager klædte hun sig som Barbie, men folk omkring hende troede, at det var en fase.

Den tanke ville hun imidlertid modbevise, og siden da har hun arbejdet på at blive så Barbie-agtig som muligt – også selvom hendes venner ikke har brudt sig om det.

Ikke alene
Blondie Bennett er ikke den eneste menneskelige Barbie. Flere andre har også forsøgt sig udi disciplinen – for eksempel vakte ukrainske Valeria Lukyanova stor forargelse, da ekstremt dukke-agtige billeder af hende gik verden rundt for et par år siden.

Flere andre kvinder har på sociale medier forsøgt at gøre modellen kunsten efter, og fænomenet spredte sig også til Norge og Sverige, hvor flere dukke-inspirerede kvinder er dukket op.

Fyldige modeller: Vi er også smukke!
Fyldige modeller: Vi er også smukke!

Barbie-dukken har i mange år været omdiskuteret, netop fordi den repræsenterer et skønhedsideal der mildest talt er temmelig langt fra de fleste kvinders udseende.

- Når børn leger med Barbie, får de en fornemmelse af, hvad der er pænt, moderne, stilfuldt og ønskeligt hvad angår krop og tøj, mener eksempelvis den norske professor i børn og unges psykiske helbred, Willy-Tore Mørch fra Tromsø Universitet, ifølge Dagbladet.

Han er bekymret over fænomenet, hvor unge kvinder forsøger at ligne dukker:

- Det at flygte fra det naturlige og ind i et seksualiseret udseende kan ødelægge eller skade det reelle selvbillede. Efter noget tid med sådan en opførsel kan der opstå stor afstand mellem det naturlige og det kunstige selvbillede, og det kan være ganske skadeligt, har den norske psykolog tidligere forklaret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt hotelkædes filial skal betale...
bt.dk
Bruuns klumme: Hvorfor først nu, Wenger?
bt.dk
Dansk traditionsklub ejer måltyv i...
bt.dk
Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx