Af Niels Pedersen - 28/11-17 21:02

Nyt juletræ får borgerne til at rase: 'Min hårpragt er mere fyldig end det'Nyt juletræ får borgerne til at rase: 'Min hårpragt er mere fyldig end det'

Borgerne vil sågar have det væk

storybild

Borgerne i den norske by Hammerfest var meget utilfredse med byens juletræ.

Sagaen om 'Danmarks grimmeste juletræ' gik land og rige rundt. Ja, den nåede endda til udlandet. Nu er den gal igen. Ikke i Aars, men i den norske by Hammerfest.

Her er byens borgere blevet så fortørnede over det juletræ, kommunen har sat op på byens rådhusplads, at de forlanger det fjernet. Det skriver norsk TV 2.

På den lokale avis 'Hammerfestlingens' Facebook-gruppe hagler kritikken ned over juletræet.

'Ser ud som om stormen har taget træet allerede. Må være en spøg? Hammerfest by fortjener et ordentligt juletræ. Er det genbrug fra i fjord?'

'Min hårpragt er mere fyldig end det der træ. Det synes jeg faktisk er trist for julen i år, når Rådhuspladsen ellers er blevet så fin. P.S. Jeg er skaldet.'

Andre påpeger, at byen simpelthen ikke kan være det træ bekendt, og at det er 'forfærdeligt' at børnene skal se på det.

Jonny Kristiansen fra Hammerfest Kommune fortæller, at det noget afpillede juletræ, hvor grenene på den ene side nærmest kliner sig ind langs træets stamme, endte i byen ved en fejl.

»Det forholder sig sådan, at det træ, vi skulle have haft, var for stort til at sende med de nye hurtigruter, så sælgeren sendte os et andet træ, som var lidt mindre. Det var ikke særlig pænt,« siger han ifølge norsk TV 2 til Hammerfestlingen.

Det fik Hammerfest Kommune til at opfordre alle, der måtte have et grantræ, som er højere end 10 meter, om at kontakte dem i håbet om at finde et nyt – og pænere – juletræ til byens Rådhusplads.

Og den norske juletræssaga får en helt anden afslutning, end den gjorde i Aars. Mandag kunne Hammerfest Kommune nemlig meddele, at de nu har skaffet et nyt juletræ, som bliver sat op mod slutningen af ugen.

I Aars endte de som bekendt med at tage 'Danmarks grimmeste juletræ' til sig, efter at det havde sat byen på landkortet. Da kritikken af træet ramte de sociale medier og medierne begyndte at skrive om det, lød meldingen fra byens Handelsstandsforening ellers i første omgang, at det skulle udskiftes.

Nu kan byen i Vesthimmerland glæde sig over, at det en ellers ganske kvalificeret udenlandsk konkurrent til titlen som årets grimmeste juletræ forsvinder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Dykker meldt savnet...
bt.dk
Chefforhandler: 'Vi ved alle sammen,...
bt.dk
Populært fransk turistmål evakueret
bt.dk
Politiet advarer bilister i landsdel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx