Af - 30/03-16 12:37; Opdateret: 30/03-16 14:42

Endnu en vild nyhed fra Instagram: Nu kan du bare filme løsEndnu en vild nyhed fra Instagram: Nu kan du bare filme løs

Det sociale medie Instagram er kommet med endnu en stor opdatering inden for kort tid. Før var nyheden, at du kunne stalke løs - nu kan du filme løs.

Instagram lytter til brugerne. En stor stigning i forbrug af videoer på det sociale medie har gjort, at brugerne nu kan lave videoer på et helt minut - uden at betale. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Synes du, at 15 sekunder på Instagram er for kort tid til at komme ud med dit sjove eller seriøse budskab til dine følgere? Så er der her godt nyt. Der er nemlig en opdatering, der muliggør længere videoer, klar lige om hjørnet fra det populære medie.

Det skriver tech-hjemmesiden The Verge.

Instagram tester ny funktion: Nu kan du stalke løs
Instagram tester ny funktion: Nu kan du stalke løs

Hele 60 sekunders lange videoer kan du snart lægge ud på mediet - helt gratis. Før var det begrænset til betalende - ofte annoncører - brugere. Ifølge Instagram selv kommer opdateringen som følge af en kæmpe stigning i forbrug af videoer. Ekspert på området nikker genkendende til denne udmelding.

- Instagram har de sidste seks måneder oplevet en stigning på 40 procent i forbruget af videoer, og det er helt sikkert én af årsagerne til denne opdatering, siger Cand.it. med speciale i sociale medier, Morten Svane, til metroxpress.

Han påpeger dog, at de nok er lidt forudindtaget i den nyhed, da der samtidig generelt set produceres mere video - også til Instagram.

Derfor skal du IKKE gå i panik over stor Instagram-ændring
Derfor skal du IKKE gå i panik over stor Instagram-ændring

Videre tilføjer han, at der bestemt også er andre årsager til grunde for opdateringen. Morten Svane mener nemlig, at Instagram også ser økonomiske fordele i at fjerne betalingen for de lange videoer.

- Med den nye opdatering bliver Instagram pludselig mere interessant for brugere på andre sociale medier - for eksempel komikere på Facebook, der lever af at underholde med videoer på et par minutter, siger Morten Svane.

Han nævner som eksempel det sociale medie-fænomen Logan Paul. Han er en ekstrem populær personlighed på både Youtube, Facebook og Vine - og nu måske snart endnu mere på Instagram, lyder det fra eksperten.

Stor Instagram-ændring rammer dit feed: Derfor kan det blive et problem
Stor Instagram-ændring rammer dit feed: Derfor kan det blive et problem

Morten Svane påpeger, at han ikke tror, at de lange videoer vil blive brugt af almindelige brugere, men snarere af personligheder som Logan Paul, der lever af at fortælle historier på nettet.

- Indholdet er vigtigt for at kunne holde fast i seerne. Det kan man ikke med kedelige hverdagsvideoer på så lang tid som et minut, siger han.

Opdateringen forventes at komme ud inden for en måneds tid.

When your mom realizes it's not your first shot... (TAG 3 FRIENDS!) 😜

En video slået op af Logan Paul (@loganpaul) denWHEN SOMEONE PUNKS YOUR DAP... (w/ @georgejanko & @lance210) 😜 tag a friend!

En video slået op af Logan Paul (@loganpaul) den


LÆS OGSÅ: Pave Frans er kommet på Instagram: Så mange følgere har han på få timer

LÆS OGSÅ: Ung kvinde vejede 38 kilo og var døden nær: Socialt medie redde hendes liv

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx