Af - 31/08-15 12:24

Middagslur mindsker risikoen for hjertestopMiddagslur mindsker risikoen for hjertestop

En middagslur sænker dit blodtryk og giver mindre risiko for hjertestop, viser ny forskning.

Bildstrecke im Grossformat »

Føler du dig lidt skyldig, hvis du tager en 'morfar' midt på dagen, så er der gode nyheder. Du er i virkeligheden RIGTIG god ved dig selv. Det skriver Independent.

Ifølge et nyt forskningsprojekt præsenteret på den årlige konference for hjertesygdomme i London, European Society of Cardiology, er middagslurer forbundet med lavere blodtryk og kan mindske risikoen for at få hjertestop.

Forsøget blev udført med 386 patienter med tendens til højere blodtryk. Efter forskerne havde kompenceret for andre faktorer som alder, motion, rygning, BMI, køn, kaffe og alkohol, viste det sig, at personer, som tog middagslure havde fem procent lavere blodtryk i gennemsnit i forhold til de personer, som ikke tog sig en skraber.

Vildt hit: Denne bog får børn til at falde i søvn på få minutter
Vildt hit: Denne bog får børn til at falde i søvn på få minutter

Ud over et lavere blodtryk fandt forskerne frem til, at personerne, som tog sig en middagslur, også skadede arterierne og hjertet mindre - som følge af det lavere blodtryk.

- Jo længere middagssøvn, jo lavere systolisk (højeste tryk, red.) blodtryksniveau og formentlig er der brug for færre stoffer til at sænke blodtrykket, siger kardiolog og forfatter på rapporten Manolis Kallistratos fra Asklepieion Voula General Hospital i Athen.

Selvom blodtryksændringen ser lille ud, forsikrer kardiologen, at selv mindre ændringer kan 'reducere kardiologiske (hjerterelaterede, red.) hændelser'.

Åh nej, sommerferien er slut: Sådan overlever du
Åh nej, sommerferien er slut: Sådan overlever du

LÆS OGSÅ: GUIDE: Dette skal du IKKE gøre, hvis du vil sove

LÆS OGSÅ: TV: Hemmingsens do's and dont's med Kesi

LÆS OGSÅ: André skar sin egen penis af: Hør hans overraskende forklaring

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx