Af Ritzau - 24/09-16 16:24; Opdateret: 24/09-16 18:14

To millioner syrere i Aleppo står uden vand efter bomberTo millioner syrere i Aleppo står uden vand efter bomber

Intensiverede angreb mod storby i Syrien har resulteret i massiv vandmangel for millioner af mennesker.

storybild

Voldsomme bombardementer i Aleppo har medført, at knap to millioner mennesker ikke længere har adgang til rent drikkevand. (Billede: Scanpix/Karam Al-masri)

Knap to millioner mennesker i den krigshærgede by Aleppo i Syrien har ikke adgang til drikkevand.

Det meddeler FN lørdag ifølge flere internationale medier, efter at flere bomber er blevet smidt over byen i nye, intensiverede luftangreb.

FN's børneorganisation, Unicef, oplyser ifølge BBC, at voldsomme angreb har forhindret planlagte reparationer på et vandværk i at blive udført. Værket har forsynet den oprørskontrollerede del af byen med vand.

Som hævn er et andet vandværk, der forsynede resten af Aleppo, blevet lukket ned.

- Aleppo er stille ved at dø, mens verden kigger på, og vandforsyningen bliver afskåret og bombet. Dette er blot den seneste umenneskelige handling, siger Justin Forsyth, vicedirektør i Unicef, til BBC.

En talsmand for FN-organisationen siger videre, at manglen på vand kan blive "katastrofal" for indbyggerne, der er tvunget til at drikke beskidt vand.

- Næsten to millioner mennesker i Aleppo står igen uden adgang til rindende vand fra de offentlige haner. Når børn ikke har mulighed for at drikke rent vand, risikerer det at gøre dem til ofre for katastrofale udbrud af vandbårne sygdomme.

- Samtidig øger det lidelserne, frygten og nøden, som børn i Aleppo lever med hver eneste dag, siger Hanaa Singer, der er Unicefs repræsentant i Syrien, ifølge den britiske avis The Guardian.

Både fredag og lørdag har adskillige civile mennesker i Aleppo mistet livet i voldsomme luftangreb.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som gennem et netværk af kilder overvåger situationen i Syrien fra sin base i Storbritannien, oplyser lørdag, at 173 mennesker er blevet dræbt i oprørernes områder af Aleppo denne uge.

Blandt dem er mindst 26 børn, skriver nyhedsbureauet dpa.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx