Af - 25/03-15 11:16; Opdateret: 25/03-15 12:03

Ny sund superchokolade på vej - sødere og bedre for digNy sund superchokolade på vej - sødere og bedre for dig

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men forskere har udviklet en ny måde at lave chokolade på, der gør det mørke mirakel sundere OG mere velsmagende

storybild

(Billede: Polfoto)

Chokolade ER faktisk sundt for dig. Det kan sænke dit blodtryk og kolesterol, og dermed bliver risikoen for, at du en dag bliver ramt af et slagtilfælde, mindre.

Men vi kan altid bruge flere undskyldninger for at gnaske kakaomiraklet i os, og nu har forskere fundet en ny måde, der kan gøre chokolade endnu sundre - og sødere!

Det skriver Sciencedaily.com.

Danskernes slikforbrug er på vej mod verdensrekord
Danskernes slikforbrug er på vej mod verdensrekord

Når din marabou bliver til, sker det i mange forskellige trin. Først høstes kakaobønnerne, der skæres åbne, og de hvide eller lilla kakobønner indsamles. De bliver lagt til tørre i solen i store kurve, hvorefter de ristes for at fremme smagen.

For at lave den nye superchokolade har forskerne gjort to ting. De har fundet en ny måde at opbevare kakaobønnerne på, inden de ristes, og så har de ristet bønnerne længere ved en lavere varme.

Når chokoladen laves på den måde, har den et meget højere indhold af antioxidanter, og en kost, der er rig på antioxidanter, kan forhindre eller hæmme udviklingen af sygdomme som for eksempel kræft, hjerte-kar-sygdomme og alzheimer.

Ny chokolade får dig til at se yngre ud
Ny chokolade får dig til at se yngre ud

Den nye metode til at lave chokolade sikrer også, at chokoladen indeholder mere polyphenol, der sikrer sødme og god smag.

De nye opdagelser blev præsenteret i går på National Meeting & Exposition of the America Chemical Society.

Ny trend: Snif din chokolade
Ny trend: Snif din chokolade

Forskningen stammer fra VLIR Team Cocoa Project, der er et samarbejde mellem Ghent University i Belgien og University of Ghana i Ghana.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx