Af - 03/01-17 20:37

Vidunderbarnet Alma sammenlignes med Mozart: Se her hvorforVidunderbarnet Alma sammenlignes med Mozart: Se her hvorfor

11-årige Alma har komponeret sin egen to timer lange opera, og hun spiller mesterligt klaver og violin. Men hun kan ikke lide tilnavnet 'Little Miss Mozart'. - Jeg bryder mig ikke om at blive kaldt 'lille', siger hun.

storybild

11-årige Alma Deutscher fra England har netop haft premiere på sin egen opera 'Askepot' i musikkens hovedstad Wien. Hun sammenlignes af musikeksperter med den unge Mozart. (Billede: Scanpix)

Hun begyndte at spille violin og klaver som to-årig. Som seks-årig skrev hun sin første klaversonate, og som 11-årig debuterede hun i torsdags i musikkens hovedstad, Wien, med sin første opera i fuld skla; en to timer lang selvkomponeret fortolkning af Askepot.

Navnet på vidunderbarnet er Alma Deutscher fra Surrey i England. Hun blev mødt med stående ovationer og et sandt blomsterhav fra publikum efter verdenspremieren den 29. december.

The Telegraphs anmelder kvitterer med fire ud af fem stjerner og skriver blandt andet:

- At en ung pige har det mentale overskud til at komponere en to timer lang opera og lægger navn til hele orkestreringen er svimlende; at resulatet er en livligt, sammenhængende og komikfyldt opera er ekseptionelt.

Flere musikeksperter har sammenlignet Alma Deutscher med den unge Mozart, og hun har ikke uden grund fået tilnavnet 'Little Miss Mozart'. Selv bryder hun sig ikke om sammenligningen.

- Jeg elsker Mozart meget højt. Han er formentlig min favoritkomponist, men jeg bryder mig virkelig ikke om, når folk kalder mig 'Little Miss Mozart, for jeg bryder mig ikke om at blive kaldt 'lille'. Jeg er meget stor, og for det andet ville det være kedeligt, hvis jeg bare skrev det samme som Mozart, har hun tidligere sagt til i NBC’s Today Show.

Mange af melodierne til operaen er vokset frem, mens hun har sjippet. I det hele taget kan kun ikke tvinge melodierne frem, fortæller hun. De kommer nærmest af sig selv:

- Det mærkelige er, at når jeg sætter mig for at lave en smuk melodi, sker der som regel ikke noget, og jeg bliver helt blank. Men da jeg for eksempel lå i min seng og hvivlede mig en aften, kom der en smuk melodi til mig.


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
14-årige Jonas kom i kæmpegæld på...
bt.dk
Europas storklubber hiver og flår i...
bt.dk
Se BTs karakterer: Horsens snydt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx