Af - 08/01-15 17:56

100 mennesker fik chok på første arbejdsdag: Deres job var det rene fup100 mennesker fik chok på første arbejdsdag: Deres job var det rene fup

Der ventede en ubehagelig overraskelse til omkring 100 mennesker, der mødte op til deres nye 'job' efter juleferien.

storybild

Der var ingen chef og ingen virksomhed, da 100 mennesker mødte op til deres første arbejdsdag. (Billede: Tina Miguel)

En stor gruppe mennesker har startet året med en ubehagelig overraskelse, som ingen endnu har været i stand til at forklare.

De omkring 100 personer havde alle sendt en ansøgning til et nyt job, været til jobsamtale og derefter fået jobbet. Men da de mandag morgen mødte op til deres første arbejdsdag foran virksomheden i Vaxjö i Sverige , viste det sig, at de var blevet snydt.

Mænd der tager mange selfies kan være psykopater
Mænd der tager mange selfies kan være psykopater

Der lå ganske vist en virksomhed på adressen ved navn Alwex, men det var ikke dem, der havde ansat det store antal mennesker. Og de kendte intet til de falske jobs før de mange mennesker troppede op.

- Det er en form for bedrageri, men jeg forstår ikke, hvad man skulle få ud af det. Især ikke ved at snyde så mange mennesker. Jeg har talt med mange i morges, som har sagt deres jobs op for at begynde på det her, som jo ikke eksisterer. Det er meget, meget besynderligt, siger Mats Lundmark, direktør for Alwex til det svenske telegrambureau TT ifølge DN.se.

Da det var gået op for den store gruppe mennesker, at de alle var ofre for et stort fupnummer blev politiet tilkaldt for at modtage politianmeldelser og tale med de oprørte personer.

22-årig døde på drømmeferie: Efterladte vil undgå flere dødsfald
22-årig døde på drømmeferie: Efterladte vil undgå flere dødsfald

Indtil videre er politiet dog på bar bund og står uforstående over for den tilsyneladende formålsløse snyd.

- Der er ingen direkte vinding for de mistænkte personer, og de, som har skrevet kontrakt, har ikke mistet penge. Vi lider alle med de mennesker, som troede, de skulle starte på nyt arbejde. Alle havde ansættelseskontrakt, og såvidt jeg ved, har de (de mistænkte red.) også tegnet overenskomst med Transportarbejderforbundet. Man har brugt rigtig meget energi for at gøre det så troværdigt som muligt," siger Kim Hild fra svensk politi.

16-årig dreng med kræft er vild med hunde: Nu får han støtte fra en million på Facebook
16-årig dreng med kræft er vild med hunde: Nu får han støtte fra en million på Facebook

Den 43-årige mand, som politiet mistænker for at have begået bedraget , er tidligere dømt for tyveri, spirituskørsel og ulovligt salg af alkohol, skriver Dagens Nyheter.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx