Af - 20/05-15 16:51

Josefine hyldes for dette billede: Først nu tør jeg vise mig fremJosefine hyldes for dette billede: Først nu tør jeg vise mig frem

- Min mave vil aldrig blive den samme. Aldrig. Men det betyder ikke en døjt, siger Josefine Carlsson og viser sit maveskind efter graviditeten frem.

Bildstrecke im Grossformat »

Josefine Carlsson har lagt dette billede på Facebook for at gøre op med det gængse kropsideal. Se andre kvinders maver i galleriet.

- Min mave vil aldrig blive den samme. Aldrig. Men det betyder ikke en døjt.

Sådan skriver svenske Josefine Carlsson i et ualmindeligt modigt opslag på Facebook, hvor hun står frem og viser maveskindet frem. Engang var det fint og glat, men det satte en graviditet en stopper for. Nu forlader hun sin 'tryghedszone' og viser maven frem.

- Jeg gør noget, jeg aldrig troede, at jeg ville turde gøre, og jeg ved, at jeg ikke er den første til at sige, at nutidens skønhedsidealer er totalt forkerte. Det er ikke let at leve i dagens samfund, hvor alt handler om ydre, skriver hun.

- Jeg var meget lille, inden jeg blev gravid og fik den ære at bære på to fire kilos babyer. Min mave vil aldrig blive den samme. Aldrig. Men det betyder ikke en døjt, for min krop er fantastisk, fortsætter hun.

Kvinder foretrækker klipsede ar efter kejsersnit
Kvinder foretrækker klipsede ar efter kejsersnit

Se hendes Facebook-opslag herunder:

Nu lämnar jag min trygghetszon och gör något jag aldrig trodde att jag skulle våga göra. & jag vet att jag inte är först...

Posted by Josefine Carlsson on Monday, May 11, 2015

Dermed følger hun op, hvor den danske blogger Cana Buttenschøn slap. I april viste hun sin mave efter fødslen frem. Her kunne man se, hvordan strækmærkerne havde gjort sit indtog, ligesom hun dokumenterede det løse skind ved at hive ud i det. Over for metroxpress forklarede hun, hvorfor hun viste sin mave frem.

- Det er en modreaktion på, at man oftest ser maver, der er toptrimmet efter en graviditet. Vi kvinder ser jo ud på alle mulige forskellige måder, og det er okay, at ens krop ikke kommer til at ligne en supermodel, efter at man har født børn, sagde Cana Buttenschøn.

Kvinde, vær stolt af din krop: Sådan ser min mave ud efter to graviditeter
Kvinde, vær stolt af din krop: Sådan ser min mave ud efter to graviditeter

Og det er Josefine Carlsson enig i. Hun nægter at ændre på sin krop, selv om den ikke er ligesom før graviditeten.

- Hvad gør lidt løs hud og en svulmende navle? Det er vel ikke noget, jeg behøver at have det dårligt over? Jeg vil aldrig ændre min krop for en andens skyld. Hvis jeg ikke er god nok, som jeg er, så er du ikke menneskelig nok til mig, afslutter hun sit opråb.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx