Af - 11/10-14 10:11

TV: Mystiske kæmpehuller kan give svar på ældgammel gådeTV: Mystiske kæmpehuller kan give svar på ældgammel gåde

Kæmpe-kratere i Sibirien kan ifølge forskere give en forklaring på mysteriet omkring Bermuda-trekanten.

Tidligere på året kløede mange forskere sig i håret over de mystiske kæmpehuller i det golde landskab i den russiske del af Sibirien.

Nu mener flere forskere, at kraterne skyldes gaseksplosioner i undergrunden, og det kan samtidig være med til at forklare mange fly og bådes forsvinden i den sagnomspundne Bermuda-trekant. Det skriver Daily Mail.

Mystisk 'monster-reje' fanget: Nu er mysteriet løst
Mystisk 'monster-reje' fanget: Nu er mysteriet løst

De tre gigantiske huller har været mistænkt for at være menneskeskabt, være meteoritnedslag og også mistænkt for at være et resultat af vildfarende missiler.

Men efter en større undersøgelse af det største krater, mener forskere, at forklaringen med alt sandsynlighed skyldes store gaseksplosioner i undergrunden.

Ingen ved, hvad denne mystiske røde 'klat' er - gør du?
Ingen ved, hvad denne mystiske røde 'klat' er - gør du?

- Varme fra over overfladen på grund af usædvanligt varme klimaforhold, og varme fra neden på grund af geologiske brudlinjer, førte til en enorm frigørelse af gashydrater, mener et forskerhold fra Trofimuk Institute of Petroleum-Gas Geology and Geophysics in Novosibirsk ifølge Siberian Times.

Gas, primært metan-gas, er fanget i frosne hydrater under permafrosten og under nogle have.

- Der kan være en anden faktor eller faktorer, der kunne have fremprovokeret hullet. Disse faktorer var alle med til at samle gas, som så eksploderede, hvilket førte til fremkomsten af ​​krateret, fortæller forsker Vladimir Potapov.

Ifølge Igor Yeltsov, leder af Trofimuk-instituttet, er der en sammenhæng mellem teorien om kraternes opståen og mysteriet omkring fly og bådes forsvinden i Bermuda-trekanten.

- Der er en teori om, at ulykker i Bermuda-trekanten også er forårsaget af gas-hydrater. De (gashydrater, red.) bliver nedbrudt, så metan-is bliver til gas. Det sker på en lavine-lignende måde, som en nuklear reaktion, og der produceres store mængder gas. Det gør, at havet varmes op, og skibe synker i de farvande, der er gennemsyret af enorme mængder af gas. Dette fører også til, at luften bliver overmættet med metan, hvilket skaber en yderst turbulent atmosfære og kan føre til nedbrud for luftfartøjer, forklarer Igor Yeltsov.

Science in Siberia kalder kraterne 'en fjern slægtning til Bermuda-trekanten'.


LÆS OGSÅ: Mystisk 'kæmpesprække' dukker op i ørken: Se video

LÆS OGSÅ: To nye mystiske kæmpehuller i Sibirien

LÆS OGSÅ: Mystiske flag undrer i New York

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Kæmp eller tilslut dig': Danske...
bt.dk
Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Advarsel, voldsomme billeder: Jørn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx