Af - 05/04-16 20:10

Nordkoreansk eks-soldat: - Officerer voldtog alle kvinderneNordkoreansk eks-soldat: - Officerer voldtog alle kvinderne

Den tidligere nordkoreanske soldat Lee So-yeon fortæller, at hele delinger af kvindelige soldater blev voldtaget af officerer.

Bildstrecke im Grossformat »

Voldtægter af kvindelige soldater og tvungne aborter er en del af hverdagen i det nordkoreanske forsvar. Det fortæller den nordkoreanske afhopper Lee So-yeon, der i 2008 deserterede til Sydkorea, skriver The Times.

Kina straffer Nordkorea og forbyder import af guld
Kina straffer Nordkorea og forbyder import af guld

Lee So-yeon, der har startet organisationen 'New Korea Women's Union' for kvindelige afhoppere, beretter om delinger, hvor officererne voldtog alle de kvindelige soldater.

- Der er ingen respekt for kvinders værdighed. Af de 120 soldater, der var i min enhed, var der kun 20 mænd, men de var alle officerer. Jeg var i 1. deling, men et par af delingsførerne i 2. deling voldtog hver og én af deres kvindelige underordnede.

De kvindelige soldater, der blev gjort gravide, blev angiveligt tvunget til at få en abort på et lokalt hospital. Voldtægtsmændene blev til gengæld sjældent straffet.

- Myndighederne ved, hvor meget tid og hvor mange penge der går til at træne mandlige seniorofficerer. De nægter at straffe dem. Ofrene modtager en vanærende hjemsendelse og bliver udelukket fra det sociale liv, mens de skyldige går fri, fordi de er officerer.

Kina og USA danner fælles front mod Nordkorea
Kina og USA danner fælles front mod Nordkorea

For to år siden udkom en FN-rapport om menneskerettigheder i Nordkorea. Her var konklusionen angiveligt, at landet bør stå til ansvar for forbrydelser mod menneskeheden, herunder seksuelle overfald på kvinder, ved Den Internationale Straffedomstol.

I rapporten citeres en tidligere mandlig officer blandt andet for at sige, at en del af problemet er, at de unge mænd i hæren ikke må have seksuelle relationer.

- Der blev typisk dækket over voldtægterne, selv om mandlige kammerater tit talte om dem. Nogle blærede sig endda, sagde han.

Sydkorea beskylder Nordkorea for ny missilaffyring
Sydkorea beskylder Nordkorea for ny missilaffyring

Sydkorea vil sende flyveblade ind over Nordkorea
Sydkorea vil sende flyveblade ind over Nordkorea

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx