Af Ritzau - 12/10-16 09:30

Tyrkiet vil deltage i offensiv mod IS i MosulTyrkiet vil deltage i offensiv mod IS i Mosul

Islamisk Stat har gravet tunneler og rekrutteret børn som spioner i Mosul som forberedelse på angreb.

storybild

En kriger fra Islamisk Stat med våben og flag i storbyen Mosul. Islamisk Stats enheder i byen har i seneste tid placeret mange lureminer, lige som de har gravet tunneler og rekrutteret børn som spioner som forberedelse til en ventet offensiv. (Billede: Reuters/Stringer)

Tyrkiske styrker vil blive i det nordlige Irak, indtil militante fra Islamisk Stat er blevet drevet ud af storbyen Mosul, siger Tyrkiets vicepremierminister, Numan Kurtulmus, til statslige medier ifølge Reuters

Ministeren siger, at Tyrkiet vil deltage i en operation mod jihadisterne i Mosul, så længe de kurdiske YPG-militser ikke er involveret.

En offensiv mod Mosul, som er Iraks næststørste by, ventes at blive indledt inden for kort tid.

Islamisk Stats enheder i byen har i seneste tid placeret mange lureminer i Mosul, lige som de har gravet tunneler og rekrutteret børn som spioner som forberedelse til den ventede offensiv, siger en amerikansk embedsmænd til Reuters.

Mosul er hjemsted for 1,5 millioner mennesker og har været hovedkvarter for Islamisk Stat i Irak siden 2014.

Vestlige politikere og militære ledere siger, at Mosul vil blive genindtaget snart.

- Jeg venter, at en operation, hvor Mosul bliver omringet, vil begynde inden for få uger, sagde den britiske forsvarsminister, Michael Fallon, i sidste måned efter et tredages besøg i Irak.

Det er to år siden, at Islamisk Stat indtog Mosul, og hvis jihadisterne mister kontrollen over byen, vil det være det hidtil mest alvorlige tilbageslag for den islamistiske organisation.

Det var fra Den Store Moské i Mosul, at IS' leder, Abu Bakr al-Baghdadi, i 2014 udråbte et kalifat, som omfatter store landområder i Syrien og Irak.

Den irakiske regering i Bagdad siger, at befrielsen af Mosul vil være afslutningen for Islamisk Stats tilstedeværelse på irakisk territorium.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx