Af Bo Poulsen - 31/10-14 06:14

Ebola-frygt: 18.000 sygeplejersker vil strejke i USAEbola-frygt: 18.000 sygeplejersker vil strejke i USA

Sikkerheden er stadig ikke god nok for sygeplejersker, der behandler ebolapatienter, mener fagforening.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Frygten for at blive smittet med den dødelige virussygdom ebola får nu tusindvis af amerikanske sygeplejersker - primært i delstaten Californien - til at gå på barrikaderne.

En fagforening for sygeplejerskerne oplyser torsdag, at den er i færd med at organisere strejker og andre former for demonstrationer imod det, der beskrives som utilstrækkelig beskyttelse af sygeplejersker, som tager sig af ebolapatienter.

USA har ændret retningslinjer for ebola
USA har ændret retningslinjer for ebola

Amerikansk stat indfører ebola-karantæne for sygeplejere
Amerikansk stat indfører ebola-karantæne for sygeplejere

De har krævet bedre beskyttelse mod ebola, siden to sygeplejersker i Texas blev inficeret med virussen, da de behandlede den liberiske patient Thomas Duncan, der endte med at dø af sygdommen.

- Sygeplejersker, der har været villige til at hjælpe patienter, uanset om det drejede sig om influenza, ebola eller kræft, bliver nu bedt om at bringe sig selv i fare, siger Rose Ann DeMoro, der er topchef i National Nurses United.

Fagforeningen har sammen med underafdelingen California Nurses Association varslet, at sygeplejerskerne vil forlade deres arbejde 12. november. Samme dag ventes sygeplejersker over hele USA at demonstrere. De vil blandt andet samle penge ind til beskyttelsesdragter.

Størstedelen af de cirka 18.000 sygeplejersker, der planlægger at strejke, er ansat ved hospitaler, som drives af organisationen Kaiser Permanente. De er i forvejen i gang med svære forhandlinger om nye arbejdsaftaler.

Pige rejste 1000 kilometer med bus før hun døde af ebola
Pige rejste 1000 kilometer med bus før hun døde af ebola

New Yorks borgmester om ebola: Ingen grund til alarm
New Yorks borgmester om ebola: Ingen grund til alarm

Tidligere i oktober ændrede USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) sine anbefalinger om, hvordan sundhedspersonale skal beskytte sig ved behandling af ebolapatienter. Blandt andet anbefales det nu, at personalet bærer dragter, der beskytter hele kroppen, ligesom at ebolabehandlere oftere skal vaske hænder.

Men kritikerne ønsker, at retningslinjerne bliver gjort bindende, og at de skal gælde i alle afdelinger af sundhedsvæsnet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Hæderskronet dansk firma har...
bt.dk
Casper endte med at være afhængig af...
bt.dk
Danske Lisbeth løsladt i Brasilien
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx