Af - 28/01-15 12:09; Opdateret: 28/01-15 12:25

TV: Se reklamen, der anklages for at opfordre til dyrplageriTV: Se reklamen, der anklages for at opfordre til dyrplageri

Reklame med nuttet hundehvalp er blevet mødt med højlydte protester - nu er den droppet.

Mener du, reklamen er upassende? Stem længere nede i artiklen. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Domæneudbyderen GoDaddy forsøgte sig med en klassisk hvalpe-finte i årets SuperBowl-reklame, som skulle vises under halvlegen ved den storstilede amerikanske sportsbegivenhed.

Ølproducenten Budweiser hittede nemlig sidste år stort med deres bud på en reklame med en sød hvalp. Så hvorfor ikke bare gøre dem kunsten efter?

Reklame med stærkt budskab: Svigt ikke din bedste ven
Reklame med stærkt budskab: Svigt ikke din bedste ven

Problemet er, at GoDaddys reklame er blevet mødt med en storm af anklager om opfordring til dyrplageri.

I reklamen ses en hvalp falde ud fra ladet på en truck, hvorefter den selv finder hjem til sin ejer. Da hun glædesstrålende tager imod hunden, afslører hun, at den skal sælges videre - hun har nemlig netop oprettet en hjemmeside ved hjælp af GoDaddy. Et øjeblik efter sendes hunden videre med et bud.

I reklamen ses et website, hvor hunden er blevet solgt.

Det fik dyrerettigheds-organisationer som PETA og dyreinternat-organisationen SPCA til at kritisere reklamen. Her mener man nemlig, at køb af kæledyr online er at støtte inhuman opdræt og decidere hvalpefarme.


GoDaddys administrerende direktør har i et tweet undskyldt - og han bekræfter, at reklamen ikke vil blive vist på tv som planlagt.


Det sker især efter massiv kritik på sociale medier. På Twitter er de forargede tweets samlet under hashtagget #GoDaddyPuppy.


Den kære hovedrolleindehaver

Her er reklamerne, du husker bedst fra Super Bowl
Her er reklamerne, du husker bedst fra Super Bowl

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx