Af Niels Pedersen - 30/09-17 11:00

Kræver millioner for at stoppe: Mand sprøjter dødelig gift ind i mad i supermarkederKræver millioner for at stoppe: Mand sprøjter dødelig gift ind i mad i supermarkeder

Politiet i Tyskland har anholdt en mand, som man mistænker for at have kommet et potentielt dødeligt giftstof i babymad i flere butikker.

storybild

Denne mand er efterlyst af det tyske politi, fordi han mistænkes for at have forgiftet babymad i flere butikker.

Han truer med at forgifte flere madvarer over hele Europa, indtil han får udbetalt 87 millioner kroner, skriver NRK.

Ifølge AP blev politiet i den sydtyske by Friedrichshafen den 16. september advaret om, at babymad i flere sydtyske supermarkeder var forgiftet. Og det viste sig at holde stik. I fem glas babymad blev der fundet spor af giftstoffet etylenglykol, som kan være livstruende for små børn. Koma, hjertestop og nyresvigt er nogle af de symptomer, små børn kan blive udsat for ved at indtage giftstoffet, der skulle være sprøjtet ind i de fem glas babymad.

»Vi tager truslen meget alvorligt. Men der er ingen grund til panik,« siger Uwe Stürmer, som er vicepolitiinspektør i den sydtyske by Konstanz, på en pressekonference.

Ifølge NRK truer afpresseren med at forgifte madvarer over hele Europa, indtil vedkommende har fået udbetalt 11,7 millioner euro - 87 millioner kroner.

For at imødegå truslen har de tyske myndigheder valgt at intensivere undersøgelser af fødevarer over hele den sydtyske delstat Baden-Württemberg, hvor de fem glas forgiftede babymad blev fundet. Myndighederne erkender dog, at der venter dem en meget vanskelig opgave.

»Sagen er kompliceret, fordi afpresseren ikke har sagt, hvilken slags mad, han vil forgifte og heller ikke hvilken gift, han vil bruge,« siger en repræsentant for fødevarekontrollen i Baden-Württemberg til Reuters.

Der er heldigvis ikke meldinger om at børn eller andre er blevet forgiftet efter indtagelse af madvarer indeholdende etylenglykol.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Medie: Hooligans planlægger VM-angreb
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx