Af Ritzau - 12/10-16 16:39; Opdateret: 12/10-16 19:58

USA og Rusland skal endnu engang drøfte fred i SyrienUSA og Rusland skal endnu engang drøfte fred i Syrien

Lørdag mødes USA og Rusland igen for at finde en løsning på krigen i Syrien, oplyser russisk udenrigsminister.

storybild

Trods uenigheden omkring Syriens leder har USA og Rusland to gange tidligere forhandlet midlertidige, delvise våbenhviler i Syrien på plads. Og nu mødes de to landes udenrigsministre, Sergej Lavrov (tv.) og John Kerry (th.), endnu engang for at forsøge. (Billede: Reuters/Darren Ornitz)

Rusland og USA skal lørdag igen mødes for at drøfte en løsning på krigen i Syrien.

Det bekræfter både den russiske og amerikanske udenrigsminister ifølge nyhedsbureauet AFP.

Også Saudi-Arabien og Tyrkiet skal deltage i mødet.

En "multilateral tilgang til at løse krisen i Syrien, inklusive et vedvarende ophør af vold og en genoptagelse af humanitær nødhjælp" blandt andet på dagsordenen.

Det oplyser John Kirby, der er talsmand for det amerikanske udenrigsministerium.

Trods mange forsøg på international mægling fortsætter krigen på sjette år uden udsigt til fred.

8. oktober nedlagde Rusland veto mod en FN-resolution, der opfordrede til omgående våbenhvile i Syrien og et stop for alle luftangreb over Aleppo.

Nogle dage forinden opgav USA og Rusland, der begge kæmper imod Islamisk Stat i landet, selv at blive enige om en fælles plan for fred.

Rusland er en allieret af Syriens præsident, Bashar al-Assad, mens USA omvendt ønsker at erstatte Assad med en anden leder.

Trods uenigheden omkring Syriens leder har USA og Rusland to gange tidligere forhandlet midlertidige, delvise våbenhviler i Syrien på plads.

Første gang var i foråret. Det seneste eksempel var i september, hvor en skrøbelig våbenhvile faldt til jorden efter en uge.

Flere end 300.000 har mistet livet i de fem år, borgerkrigen har varet, og millioner er flygtet fra deres hjem.

Mellem 23. september og 8. oktober har hospitalerne i den belejrede del af Aleppo behandlet mindst 1384 sårede.

Luftangreb tirsdag kostede mindst 27 mennesker livet - deriblandt fire børn, oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Onsdag har nye luftangreb ramt det østlige Aleppo.

Situationen i Syrien har fået katolikkernes overhoved, pave Frans, til endnu engang at opfordre de stridende parter til at indgå en våbenhvile.

- Det er med en følelse af påtrængende nødvendighed, at jeg gentager min appel og med al min styrke bønfalder de ansvarlige om at oprette en øjeblikkelig våbenhvile, sagde paven onsdag i sin ugentlige tale på Peterspladsen i Rom.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx