Af Fie West Madsen - 26/08-17 21:35

Matthew var forsvundet i 10 år: Tegning ledte politiet til hans lig Matthew var forsvundet i 10 år: Tegning ledte politiet til hans lig

Der er endelig sat punktum for en australsk mordsag.

storybild

Michael Atkins tegnede denne tegning for at føre politiet til stedet, hvor han begravede 20-årige Matthew Leveson. (Billede: Politiet)

54-årige australske Michael Atkins havde været mistænkt i ti år, da han sidste år indrømmede, hvordan han i 2007 begravede liget af sin 20-årige elsker Matthew Leveson syd for den Australske storby Sidney. Atkins blev tiltalt for drab men siden frikendt, og det lykkedes aldrig politiet at finde frem til liget af den 20-årige Leveson. Før nu.

For sidste år indvilligede Atkinson i at lade sig genafhøre af australsk politi og fortælle, hvor liget befandt sig, hvis han derimod blev lovet immunitet fra politiet.

Det skriver det australske medie News.com.

Aftalen med politiet medførte, at han lavede en tegning, der viser, hvor liget af Matthew Leveson ligger begravet. En tegning politiet nu har valgt at frigive til offentligheden.

Michael Atkins har desuden fortalt politiet, at han begravede Matthew Leveson i en grav, der var to meter på den ene led, en meter på den anden og 800 milimeter dyb i et område fire kilometer fra Waterfall Railway Station i Royal National Park i det sydlige Sidney.

Ifølge Michael Atkins forklaring til politiet døde Matthew Leveson af en overdosis, efter de to havde været i byen, og Atkins valgte derefter at flytte ham fra lejligheden og begrave ham.

Efter at have fået oplysningerne sidste år, tog politiet Atkins med ud på stedet for at få ham til at huske, præcis hvor liget befandt sig, forklarer ledende efterforsker Gary Jubelin til News.com.

Det krævede dog også, at politiet til dels fik Michael Atkins til at rekonstruere episoden fra 2007, hvor Atkins begravede sin egen elsker. Det gjorde man dels ved hjælp af hypnose og ved at give ham en dukke på 70 kilo, som man bad Atkins fjerne fra en bil og trække derhen, hvor han mente, at han i sin tid begravede Leveson.

For to måneder siden, da man for tredje gang forsøgte at grave  i området, lykkedes det endelig at finde liget af Matthew Leveson.

Michael Atkins har selv fortalt politiet, at han har dækket over elskerens død, fordi han ville beskytte sit eget rygte, men også fordi det angiveligt involverede stoffer. Derudover var Atkins selv også først for nylig sprunget ud som homoseksuel, og frygtede for, hvad der ville ske, hvis oplysningerne kom frem.

Det er endnu uvist, om Matthew Levesons dødsfald skal efterforskes på ny, men som konsekvens af Atkins' immunitetsaftale med politiet, kan han ikke sigtes. Alligevel håber Levesons familie på, at der bliver et retsligt efterspil.

»Han kan ikke bare få lov at gå hjem nu, det er slet ikke rigtigt,« siger Matthew Levesons far, Mark Leveson, til ABC News.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx