Af - 31/08-16 22:03

21-årige Daniel blev udsat for elendig svindel: 'Han gik virkelig all-in'21-årige Daniel blev udsat for elendig svindel: 'Han gik virkelig all-in'

Nogle svindlere skal virkelig bare lade være

storybild

Lørdag aften sad 21-årige Daniel Eliasson med en ven og så fjernsyn i den nordøstsvenske by, Hudiksvall, da der tikkede en sms ind på hans telefon.

Han kendte ikke nummeret, og i beskeden stod der, at personen kom fra banken 'Nordia', og at han skulle bruge Daniels bankoplysninger.

- Hvilket ikke virkede særlig logisk med tanke på, det var lørdag aften, hvor banker ikke har åbent, og at jeg hverken er kunde i 'Nordia' eller Nordea, siger Daniel til Nyheter24.

5 råd til at undgå boligsnyd
5 råd til at undgå boligsnyd

Personen insisterede på, han skulle have bankoplysningerne, fordi han skulle overføre penge, 'banken' skyldte, og efter lidt korrespondance spurgte Daniel, om det nogensinde var lykkedes personen at svindle folk på den måde, hvilket fik ham til at se rødt.

- Okay, fuck dig din lede bøsse, du kommer aldrig mere til at høre fra mig. Jeg forsøger bare at gøre mit job. Vi vil bare kontakte alle dem, vi skylder penge, men det ser du til, at du ikke får nogen. Hav en god dag, lød beskeden fra 'banken'.

Efter Daniel og hans ven havde grint af episoden, ringede telefonen. Det var 'bankmanden', der nu råbte og skreg, Efter kort tid blev samtalen afbrudt, og kort efter ringede den igen. Men denne gang var det 'bankmandens' 'chef'.

Pas på: Svindlernes nye Facebook-trick kan koste dig dyrt
Pas på: Svindlernes nye Facebook-trick kan koste dig dyrt

- Denne fyr gik all-in. Han fortalte mig, at de havde et hovedkontor i Hudiksvall, der havde åbent om lørdagen, og at hans 'medarbejder' havde følt sig truet af mig, og det var derfor, han skrev sådan til mig, siger Daniel til Nyheter24.

Og så forsøgte han ellers at komme videre med sit svindelnummer.

Ifølge den engagerede 'chef', skulle Daniel have 4.500 svenske kroner tilbage i skat, og de SKULLE betales inden mandag, ellers var de tabt.

Nu besluttede Daniel sig for at spille med, og han sagde ja til at modtage pengene. Efter det prøvede de igen at lokke ham i fælden med nogle sms-beskeder, men der havde Daniel allerede taget billeder af korrespondancen og delt dem på Twitter, hvor hundredevis af mennesker takkede for grinet.

Unge ned til 14 år svindler for flere tusind kroner i Facebook-grupper
Unge ned til 14 år svindler for flere tusind kroner i Facebook-grupper

- De lød som to almindelige voksne mennesker. Jeg har stadig ikke fundet ud af, hvad de håbede på. Først troede jeg, de var nogle venner, der tog pis på mig, men det viste sig ikke at passe, siger han til Nyheter24.

Hans tweets af samtalen har fået næsten 4.000 likes og retweets, og hvis ikke nogle melder sig selv som bagmænd, vil han melde svindel-forsøget til politiet om nogle dage, siger han.


LÆS OGSÅ: Danske modeller misbrugt: Svindler lokker piger med modelkontrakt

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Gerningsmand bag økseoverfald går...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx