Af - 04/04-16 14:09

Husker du Matilda med stomi, som rejste verden rundt? Sådan har hun det i dagHusker du Matilda med stomi, som rejste verden rundt? Sådan har hun det i dag

En stomi er ikke noget, som kan forhindre en aktiv jordomrejse eller livsglade bikinibilleder. Det er budskabet fra en svensk, ung kvinde.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik videre for at se flere billeder fra Matildas rejser.

En række bikinibilleder resulterede i, at svenske Matilda Ahdrian for et år siden ramte avisforsiden i sit hjemland og blev interviewet af adskillige udenlandske medier, inklusiv metroxpress. Det særlige ved billederne er, at en storsmilende Matilda på billederne har en stomipose på maven.

Hun lider af tarmsygdommen blødende tyktarmsbetændelse, som betød, at hun for tre et halvt år år siden måtte igennem en operation for at få stomi, så hun nu bærer en pose, der opsamler kroppens afføring.

Men frem for at gøre situationen til et problem, valgte Matilda at se på mulighederne med de nye liv med stomi - som hun i øvrigt har navngivet Gunnar. Hun har løbende blogget om sine rejser og hverdagen med stomi. En sygeplejerske sagde ellers, at et liv med stomi kan være hårdt - men den besked har Matilda ikke taget til sig.

Under sine tre måneders jordomrejse, som blandt andet bød på Australien, New Zealand og Fiji, fik Matilda snorklet, sprunget i faldskærm og surfet. Stomien sad og sidder, som den skal- på nær en episode på Fiji, hvor den faldt af under et spring ved et vandfald.

Oplevelserne har ikke dulmet den unge kvindes rejselyst.

- Lige nu befinder jeg mig i et svedigt Thailand et par uger, skriver Matilda, til metroxpress.

- Efter at have endt i medie-karrusellen, fik jeg en enorm respons. Vældigt mange fik håb og mod omkring et liv med stomi, skriver Matilda, som er begyndt at læse til civiløkonom ved Halmstads universitet.

- Her et år efter, drypper det stadig ind med spørgsmål, opmunting og historier - og det føles fantastisk. Hvis min historie kan hjælpe nogen, så er det stort.

Matilda på 19 rejser verden rundt med stomi på maven og et smil på læben
Matilda på 19 rejser verden rundt med stomi på maven og et smil på læben

Galleri: Disse kvinder beviser at man godt kan være sexet med en stomi
Galleri: Disse kvinder beviser at man godt kan være sexet med en stomi


LÆS OGSÅ: Modige Bjørg viser sine ar og stomi: - Det er et symbol på livet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx