Af - 05/06-15 10:27; Opdateret: 05/06-15 10:49

TV: Bruce blev fyret for at forsvare sin søn med Downs syndromTV: Bruce blev fyret for at forsvare sin søn med Downs syndrom

Bruce Casper ville ikke finde sig i, at hans kolleger brugte et stødende ord om handicappede, fordi han selv har en søn med Downs syndrom.

På Bruce Caspers tidligere arbejdsplads var det helt normalt, at folk kaldte hinanden retarderet. Det amerikanske ord er 'retarded', og det bliver set som et meget nedladende ord - og kan på dansk også oversættes til sinke eller snotdum.

Bruce har en søn på 16 måneder, som lider af Downs syndom, og han brød sig derfor ikke om at blive kaldt for retarderet eller høre andre blive kaldt det, fordi det er yderst nedladende. Han havde flere gange forsøgt at tage emnet op på arbejdet for at få sine kolleger til at stoppe brugen af ordet. Det lykkedes ham ikke.

Model med Downs syndrom vil ændre vores skønhedsideal
Model med Downs syndrom vil ændre vores skønhedsideal

Da han så blev kaldt for en 'retard' foran sin manager, gjorde han det klart for alle, at han ikke ville tolerere at blive kaldt det ord, fordi det er stødende. Manageren svarede:

- Så kan du bare gå!

Det gjorde han så, men da Bruce kom tilbage dagen efter, da han skulle møde, så var hans vagt blevet dækket af en anden.

Rørende: Ben holder syv år gammelt løfte til veninde med Downs syndrom
Rørende: Ben holder syv år gammelt løfte til veninde med Downs syndrom

Bruce Casper mistede dermed sit job på restauraten Chili's i Pittsburgh, USA, og det har nu fået hans forlovede Christa Miller til at dele historien med hele verden.

Hun er forarget over, at hadefulde ord som retarderet bliver tolereret på det, som skal forestille at være en familievenlig restaurant.

Hun har skrevet følgende på sin Facebook-profil, som er blevet delt over 800 gange:

Please share: Chili's in the Pittsburgh Mills thinks it's OK to use the word retarded and call people retards (...

Posted by Crista Miller on Sunday, May 31, 2015

TV: Pige med Downs syndrom får den BEDSTE nyhed
TV: Pige med Downs syndrom får den BEDSTE nyhed

Nyheden har også spredt sig til alverdens medier, og øverst kan du se et tv-indslag om episoden fra nyhedsmediet CBS , hvor der er yderligere information om familiens situation og deres lille dreng Kyron.

Bruce er nu blevet tilbudt arbejde i en anden af kædens restauranter, men han har ikke sagt ja, fordi han ikke vil føle sig tilpas der efter denne episode.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx