Af Fie West Madsen - 06/11-17 12:09

Carolines ubehagelige billeder bliver delt igen og igen: - Det gav mig tårer i øjneneCarolines ubehagelige billeder bliver delt igen og igen: - Det gav mig tårer i øjnene

»Det her skal stoppe.«

storybild

Et foto fra Mumbai i Indien på 'World Environment Day' i 2010.   (Billede: DIVYAKANT SOLANKI)

Sådan lyder den klare melding i et Facebook-opslag fra fotograf og aktivist Caroline Power, der gennem de seneste år har fotograferet store mængder skrald og plastic, der har samlet sig i havet ved Honduras, hvor hun har boet i 11 år.

»Tidligere bestod de store flager mest af tang med lidt plast og flamingo. Nu er der tidspunkter på året, hvor det næsten kun er skrald,« forklarer Caroline Power til det norske medie Dagbladet.

Hun fortæller desuden, at hun i mængden af skrald har set alt fra fodbolde til tv-apparater og sågar den omdiskuterede plasticsko Crocs.

Powers billeder viser store plamager af skrald og plastic samlet på havet, og selvom flere af billederne er år gamle, bliver de fortsat delt igen og igen på Facebook, hvor flere er tydeligt forargede over den situation, Caroline Power dokumenterer med sine billeder.

'Det gav mig tårer i øjnene. Vær sød aldrig at stoppe med at bekymre dig og tage billeder. Flere mennesker skal vide det her og selv se den skade, vi påfører miljøet,' lyder det blandt andet fra Dominic Gabriel, og flere andre brugere konstaterer også, hvor sørgeligt det er, at vandet flyder med skrald.

Caroline Power opslag er skrevet den 16. oktober, og er i skrivende stund delt mere end 4.600 gange. Fotografen selv opfordrer folk til at hjælpe med at minimere skralden på havene ved at tænke over at minimere sit eget plasticforbrug i hverdagen.

'Hvordan fik du din mad sidste gang, du spiste ude? Hvordan fik du street food serveret sidste gang? Der var sandsynligvis i flamingobakker og serveret med en plasticgaffel, og derefter lagt i en plasticpose. Bruger du stadige plastic-skraldeposer? Sodavandsflasker i palstic? Plastic omkring din mad?' spørger fotografen retorisk i sit opslag, inden hun kommer med en opfordring:

'Jeg udfordrer alle mennesker og virksomheder til at beholde sit skrald i en uge. Sorter det organiske og genanvendelige fra og behold alt andet i en uge. Du vil væmmes over, hvor mange engangsprodukter, du bruger,' skriver Caroline Power.

Hendes billeder er dog langtfra de eneste, der slar fast, at plastic i havene er et problem. En rapport fra World Economic Forum konkluderede i 2016, at plastic i 2050 vil fylde mere end fisk i verdenshavene.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Køb med hjertet uden at miste...
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx