Af Ritzau - 12/08-16 21:04

Hillary Clinton presser Trump og fremlægger sit skatteregnskabHillary Clinton presser Trump og fremlægger sit skatteregnskab

Ægteparret Clinton tjente omkring 10 millioner dollar sidste år på blandt andet taler og en bogkontrakt.

storybild

Størstedelen af ægteparret Clintons indtægter på omkring 10 millioner dollar sidste år kom fra talehonorarer. Men en betydelig indtægt kom også fra Hillary Clintons bogkontrakt. De havde sammenlagt en skatteprocent på over 40. (Billede: Reuters/Adrees Latif)

Hillary Clinton og hendes mand, tidligere præsident Bill Clinton, tjente sidste år op mod 67 millioner kroner og betalte omkring 40 procent i skat af deres indtægter. Det oplyser den demokratiske præsidentkandidats stab.

Da Clinton offentliggjorde sin selvangivelse fredag, gentog hun opfordringerne til sin republikanske rival, Donald Trump, om at gøre det samme.

Størstedelen af ægteparret Clintons indtægter kom fra talehonorarer. Men en betydelig indtægt kom også fra Hillary Clintons bogkontrakt.

De tal, som er blevet fremlagt af Clintons kampagnestab, viser, at parret havde en føderal skattesats på 34,2 procent af indtægten. Samtidig betalte de ni procent til delstats- og lokalmyndigheder. Det giver en sammenlagt skatteandel på over 40 procent.

Desuden donerede Clinton-ægteparret 9,8 procent af deres indtægt til velgørenhed sidste år, siger kampagnestaben.

Trump har afvist at offentliggøre sin selvangivelse. Han siger, at hans regnskaber er til revision.

Ejendomsmilliardæren fra New York har imidlertid sagt, at han agter at fremlægge selvangivelsen, når den er klar.

- Donald Trump gemmer sig bag falske undskyldninger og holder ikke sine tidligere løfter om at offentliggøre sine skatteregnskaber. Hvad er det han forsøger at skjule, siger kommunikationschefen i Clintons stab, Jennifer Palmieri.

Amerikanske præsidentkandidater er ikke forpligtet til at offentliggøre, hvor meget de betaler i skat, men det har i 40 år været en tradition at gøre det. De fleste kandidater har fremlagt tal for adskillige år - blandt andre Bob Dole i 1996. Han offentliggjorde sine skatteregnskaber gennem 29 år ifølge Washington Post.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx