Af - 29/06-15 21:24

'Stolt af at være hetero': De her russere går ikke ind for Facebooks regnbuefarver'Stolt af at være hetero': De her russere går ikke ind for Facebooks regnbuefarver

Mens flere og flere dækker deres profilbilleder med regnbuefarver, så har en flok russere under hashtagget #pridetobestraight brugt deres flag i stedet for.

Bildstrecke im Grossformat »

Du har nok lagt mærke til, at mange har dækket deres profilbillede på Facebook med regnbuefarver for at markere, at homoseksuelle nu har ret til at gifte sig i alle 50 stater i USA.

Den form for hyldest er det dog ikke alle, der er med på. En grafisk designer fra Rusland ved navn Rishat Shigapov har ifølge Metro UK lavet et program, så man i stedet kan dække sit profilbillede med russiske farver.

Den grafiske designer skulle angiveligt være blevet opfordret til at lave programmet af nogen, der ikke er særligt glade for homoseksuelle. Og flere af dem, der ændrer deres profilbilleder, bruger da også hashtagget #pridetobestraight, hvilket betyder 'stolt af at være heteroseksuel'.

Ikke kun regnbuer på Facebook: Sådan fejrede USA loven om homoægteskaber
Ikke kun regnbuer på Facebook: Sådan fejrede USA loven om homoægteskaber

Ben & Jerry's hylder lov om homoægteskaber med denne is
Ben & Jerry's hylder lov om homoægteskaber med denne is

Rishat Shigapov har angiveligt fortalt til radiostationen RSN, at han går ind for familieværdier, mens en af de personer, der har tilføjet russiske farver til sit profilbillede har skrevet, at man bør "give børnene regnbuen tilbage".

Rusland er i forvejen ikke voldsomt populære for mange af de holdninger til homoseksuelle, der florerer i det store land. En af de største kritikere af homoseksuelle er Vitaly Milonov, der ifølge Buzzfeed har forsøg at få Facebook lukket ned på baggrund af deres regnbue-funktion.

- Facebook har ikke aldersbegrænsninger - du kan ikke kontrollere, hvor mange mindreårige der er. Så det vil udelukkende være fornuftigt at fjerne Facebook fra russisk territorium, skal han have sagt til en russisk radiostation.

Baggrunden er, at Vitaly Milonov er manden bag en lokal lov i Sankt Petersborg, der forbyder folk fra at promovere homoseksualitet til mindreårige. Det skulle dog ikke være kommet på tale endnu at lukke ned for Facebook-adgangen.

Ifølge Metro UK er det kun en procent af de homoseksuelle i Rusland, der er sprunget ud.

Dækket i farver: Det Hvide Hus hylder ny lov om homoægteskaber
Dækket i farver: Det Hvide Hus hylder ny lov om homoægteskaber


LÆS OGSÅ: Højesteret tillader homoseksuelle ægteskaber over hele USA

LÆS OGSÅ: Irland stemmer ja til homovielser

LÆS OGSÅ: TV: Irsk kampagne for homo-rettigheder går lige i hjertet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx