Af Katrine Frederikke Wandrup - 02/10-17 09:36

Studerende i chok: Blev udspurgt om sin kønsbehåring efter terrorangreb Studerende i chok: Blev udspurgt om sin kønsbehåring efter terrorangreb

Miriam Walker-Khan blev som den eneste af sine medstuderende udspurgt af to betjente efter terrorangrebet ved Westminister i London, England, hvor de begyndte at udfritte hende om hendes kønsbehåring.

storybild

Betjente i London efter angrebet ved Westminster Bridge den 22. marts 2017. (Billede: WILL OLIVER)

I marts var London udsat for et terrorangreb ved Westminister. Som en naturlig del af opklaringsarbejdet indsamlede politiet beskrivelser fra øjenvidner.

Et af vidnerne var 23-årige Miriam Walker-Khan, der til dagligt arbejder som journalistpraktikant ved BBC. Hun besøgte det britiske parlament sammen med nogle medstuderende, da terroristen Khalid Masood dræbte fire fodgængere med en bil og knivdræbte en politibetjent, skriver BBC.

Ligesom alle de andre vidner blev Miriam Walker-Khan, som er halvt britisk, halvt pakistaner, udspurgt ved gerningsstedet, men som den eneste blev hun senere besøgt af to anti-terror betjente ved sit hjem.

»Deres første spørgsmål var, at jeg skulle beskrive min 'etniske fremtoning', og jeg tænkte, 'hvad i al verden er en etnisk fremtoning? Det findes ikke',« fortæller hun til BBC og fortsætter:

»Så bad de mig beskrive min kropsbehåring. Valgmulighederne (de gav mig, red.) var barberet, vokset, behåret eller trimmet. Ved det spørgsmål sagde jeg: 'Hvorfor skal jeg svare på sådanne spørgsmål til en vidneforklaring?'«

Ifølge Miriam Walker-Khan forklarede betjentene det med, at det var standardspørgsmål, som de stillede alle.

Ifølge Metro har der tidligere været tilfælde, hvor jihadister har fjernet deres intime kropshår og hår under armene for at rense sig selv, inden de udfører et terrorangreb.

Senere opdagede den 23-årige journalistpraktikant, at hun var den eneste, der var blevet udspurgt for anden gang, hvilket hendes underviser David Holmes bekræfter.

Til Metro bekræfter West Yorkshire Police, at to betjente besøgte Miriam Walker-Khan efterfølgende og understreger samtidig, at de ikke har modtaget en officiel klage fra hende over den måde, hun blev behandlet.

'The Met og betjente fra hele England har håndteret mere end 4.800 vidner til Westminister-angrebet. Vi har ikke modtaget en eneste klage fra disse vidner. Tydeligvis er intime beskrivelser ikke relevante ved Westminister-angrebet, og derfor har sådanne spørgsmål været en ærlig og isoleret fejl,' skriver en talsperson fra Scotland Yard.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Australsk topminister trækker sig...
bt.dk
Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Youtube-stjerne hævdede, at vegansk...
bt.dk
Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx