23/08-17 03:27; Opdateret: 23/08-17 06:31

Tåregas opløser demonstration ved Trump-tale i ArizonaTåregas opløser demonstration ved Trump-tale i Arizona

Demonstranter var massivt til stede ved center i Phoenix, hvor præsident Donald Trump talte tirsdag aften.

storybild

Demonstranter samles uden for det center i Phoenix, Arizona, hvor præsident Donald Trump talte tirsdag aften. Scanpix/Laura Segall

Phoenix. Politiet i byen Phoenix har sent tirsdag aften lokal tid brugt tåregas til at opløse demonstrationer mod USA's præsident, Donald Trump. Det skriver CNN.

Tusindvis af demonstranter var mødt op uden for Phoenix Convention Center i delstaten Arizona, hvor Trump talte tirsdag aften lokal tid.

De mange Trump-kritikere råbte blandt andet "skam, skam, skam" og "ingen Trump, ingen Ku Klux Klan, ingen fascister i USA", skriver nyhedsbureauet AP.

Over for demonstranterne stod tusindvis af Trump-støtter. De råbte slagord mod de fremmødte Trump-kritikere.

Politiet var massivt til stede, beretter CNN. Ifølge tv-stationen blev der ved med at komme demonstranter til stedet, mens præsidenten gennemførte sin tale.

Efter nogle episoder, hvor stemningen mellem præsidentens støtter og kritikere blev ophedet, måtte politiet adskille de to grupper, så de ikke stødte sammen.

Det var først efter talen, at demonstranterne blev opløst ved hjælp af politiets tåregas.

Donald Trump talte klokken 19 lokal tid (klokken 4 i Danmark, red).

Dermed så præsidenten stort på, at byens demokratiske borgmester, Greg Stanton, havde bedt præsidenten om ikke at tale i Phoenix kort tid efter problemerne i byen Charlottesville.

Charlottesville, der ligger i delstaten Virginia, blev tidligere på måneden ramt af voldsomme uroligheder.

Det skete, da en stor gruppe nynazister og højrenationale stødte sammen med moddemonstranter. En kvinde blev dræbt, og 19 personer blev såret i optøjerne.

Begge senatorer fra Arizona, der lige som Trump er republikanere, har takket nej til at deltage ved Trumps arrangement i Phoenix.

Præsidenten er blevet kritiseret for, at han ikke har taget klar nok afstand fra højrenationalister i forbindelse med hændelserne i Charlottesville.

Det afviste præsidenten under sin tale i Phoenix.

- Jeg tog afstand fra start. Det er de uærlige medier, der ikke skriver, når jeg tager afstand fra nationalister og nynazister, sagde Trump til stor jubel.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx