Af - 09/01-15 10:51; Opdateret: 09/01-15 11:11

Sådan ser din hjerne ud, når den er på sexSådan ser din hjerne ud, når den er på sex

Neurolog med speciale i adfærd har givet forsøgspersoner orgasmer i en MRI-scanner, så du kan få svaret på, hvad der sker med din hjerne under sex

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Chad Ehlers)

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor du får lyst til sex, laver underlige ansigtsudtryk under akten, får orgasme og bliver helt søvnig, når det hele er slut?

Det har den amerikanske neurolog Barry Komisaruk, der er medforfatter til bogen The Orgasm Answer Guide. Han har gennem de sidste 20 år studeret, hvordan hjernen reagerer, når vi bliver stimuleret seksuelt.

Han udtaler til BuzzFeedLife, at han og andre forskere har en rimelig god forståelse af, hvordan vores hjerner fungerer under sex. Blandt andet fordi, de har eksperimenteret med at give forsøgspersoner orgasme, mens de scannede deres hjerner.

TV: Forældre forklarer for første gang deres børn, hvad sex er
TV: Forældre forklarer for første gang deres børn, hvad sex er

Neurologen giver her en forklaring på, hvordan din hjerne ser ud under sex.

Stimulation af kønsdele sender et signal til det limbiske system i hjernen

Det limbiske system er hjernens følelsesmæssige kontrolcenter, og det er også her, vores hukommelse og fantasier skabes. Det er det område i hjernen, der bliver aktiveret, når du får lyst til sex.

Centre i din hjerne reagerer på nydelsen - det er de samme centre, der reagerer på smerte

Danskerne vil have spontan sex
Danskerne vil have spontan sex

Områderne bliver kaldt anterior cingulate cortex og insular cortex, og forskerne kan se, at aktiviteten i dem stiger støt under sex. Det er de samme områder, der reagerer, når vi udsættes for smerte, og neurolog Komisaruk mener, at det kan være derfor, at ting som at blive hevet i håret eller bidt let ikke gør lige så ondt under sex, som det gør under normale omstændigheder. Det kan også være forklaringen på, at de grimasser, vi laver under orgasmer, kan minde om dem, vi laver, når vi er i smerte.

Hjernen er skyld i mærkelige ansigtudtryk og krummede tæer

Når aktiviteten i cerebellum i hjernen stiger, øges de muskelspændinger, du kan opleve under sex.

Orgasmen

Al aktiviteten i din hjerne under sex leder op til en ting - orgasmen. Det sker, når hypothalamus og nucleus accumbens bliver aktiveret, og de har ansvaret for den store finale. Dit hjerte banker hurtigere, dine pupiller bliver udvidede, du trækker vejret tungt, og du rødmer. Alt sammen takket være hypothalamus.

Du bliver klogere af at se på disse bryster
Du bliver klogere af at se på disse bryster

Hjernen under og efter orgasmen

Når du får orgasme, bliver hormonet oxytocin frigivet i kroppen. Nogle kalder det lykkehormonet, fordi det giver en følelse af samhørighed og nærhed.

Samtidig med, at din hjerne frigiver lykkehormoner, får du også dopamin, der giver en følelse af belønning. Det er det samme signalstof, du får af vanedannende ting som chokolade, kokain, koffein og nikotin.

Til slut...

Når du har haft sex, sker der en hurtig afkøling af alle områder af hjernen, og det får dig til at føle dig dejligt afslappet og rolig.

Vil du se, hvordan det foregår inde i hjernen? Det kan du i videoen nedenfor.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx