Af Berit Hartung - 08/01-18 08:07

Lotte bad om en lille tjeneste: Det blev begyndelsen på tre års mareridtLotte bad om en lille tjeneste: Det blev begyndelsen på tre års mareridt

Den 26-åriges møde med en mand blev til et helvede

storybild

Lotte Cornelia Fagerheim har taget en selfie i sin lejlighed i Narvik, hvor manden, som er dømt for vold mod hende, på et tidspunkt opsøgte hende dagligt.

En kendt norsk blogger levede i et tre år langt mareridt, hvor hendes eks-kæreste blev ved med at chikanere hende både fysisk og psykisk. Nu har manden fået en fængselsstraf. 

Da den 26-årige norske blogger, Lotte Cornelia Fagerheim, i 2014 bad sine følgere om en helt banal tjeneste, blev det begyndelsen til flere år med trusler, vold og overvågning.

I sit hjemland er Lotte Cornelia Fagerheim kendt som den kontroversielle blogger Fitfager, og en dag havde hun brug for hjælp til at skrive en kontrakt ud på en printer. Derfor spurgte hun sine følgerne, om der var en af dem, der kunne hjælpe.

Straks meldte en mand i 30'erne sig. Han var både charmerende og mystisk, og Lotte faldt for ham med det samme. Der gik heller ikke lang tid, før de to flyttede sammen, men efter ganske få uger begyndte hun dog at bemærke, at noget var galt.

»Der var noget mærkeligt ved ham. Han ville hele tiden vide, hvor jeg var. Jeg kunne ikke forlade huset uden, at han fulgte med. Hvis jeg gik mig en tur, stod han der pludseligt. Det var, som om han kunne spore, hvor jeg var,« fortæller hun til norsk TV2.

Selv forklarede han sin opførsel med, at han har en bipolar lidelse, og at det var derfor, han var som han var. I løbet af de tre måneder, de to var kærester, angreb han hende flere gange.

»Han kunne angribe mig både fysisk og psykisk. Nogle gange lod han som om, han skar mig i maven med en kniv. Hans øjne blev helt sort og matte. Jeg blev skrækslagen. Derefter begyndte han at græde, fordi han så, hvor bange jeg var. Det var helt sygt,« fortæller Lotte til tv-stationen.

På sin blog har hun åbent og ærligt beskrevet forholdet, som hun forsøgte at komme ud af efter bare tre uger.

»Det begyndte at gå op for mig, at han faktisk var farlig, og at jeg måtte komme væk, men jeg var bange for, hvad der ville ske, hvis jeg afsluttede forholdet. Jeg begyndte at være rodet, kedelig, ikke lave mad og bare svare ligegyldigt på alt, hvad han talte om i håb om, at han ville blive træt af mig og afslutte forholdet, men han blev ved med at være både creepy og venlig, og vi var sammen et stykke tid endnu.«

En dag opdagede hun, at hendes kat havde fået et ti centimeter langt snit på skulderen, og dens skind var flænset op. Lotte mistænkte kæresten, men han kom med en søforklaring og tilbød at betale dyrlægeregningen.

»Jeg følte stadig, at han var så sød, at jeg ikke kunne bevise, at det var ham. Måske talte han sandt,« skriver hun på bloggen.

Efter tre måneder lykkedes det endelig for hende at bryde ud af forholdet. Der gik dog ikke lang tid, før han stod foran hendes hoveddør.

»Da jeg åbnede døren, tog han fat i mig, hev mig ud og kastede mig ned i astfalten. Jeg mistede bevidstheden,« siger Lotte Cornelia til norsk TV2.

Både hun og mandens tidligere samlever, som han også havde været voldelig imod, meldte ham til politiet.

I efteråret blev han dømt for vold mod både hende og den anden kvinde. Han fik ti måneders fængsel for vold mod de to kvinder. Derudover dækker dommen også mordtrusler, dyremishandling, legemsbeskadigelser og spritkørsel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Signe Molde og ægtemanden har...
bt.dk
En af Danmarks rigeste familier...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Efter store problemer: Wozniacki i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx