Af Fie West Madsen - 25/01-18 21:58

Det kan blive dyrere at tage på solferie: Populær feriedestination vil indføre skat på turisterDet kan blive dyrere at tage på solferie: Populær feriedestination vil indføre skat på turister

De Kanariske Øer ønsker at indføre en særlig skat på turisme, og det kan betyde, at det fremover bliver dyrere at tage på ferie på øer som Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote.

storybild

Tenerife er en af de øer, hvor det fremover kan komme til at koste en skat, hvis du som turist vil besøge. Arkivfoto.

Det skriver den spanske avis ABC.

De Kanariske ønsker at følge i fodsporene på De Baleariske Øer, der blandt andet omfatter Mallorca, Menorca, Formentera og Ibiza, og indføre en såkaldt 'eco skat', som turister skal betale for at bo på de populære ferieøer.

Derudover ønsker man også at begrænse mængden af boliger, der lejes ud i de allermest populære ferieområder.

På et pressemøde tirsdag præsenterede de politiske talspersoner for henholdsvis De Kanariske og De Baleariske Øer, Dolores Corujo og Andreu Alcover, ønsket om en skat.

Dolores Corujo fra partiet PSOE understregede ifølge ABC, at man vil insistere på skatten over for den spanske regering, og pengene skal blandt andet bruges på at passe på miljøet på øerne, innovere og kloaksystemer.

»Det handler om, at borgerne ved, hvor deres penge ryger hen,« sagde hun ifølge ABC på pressemødet.

Det er et kendt problem, at de små spanske øer i højsæsonen kan være overbefolket, og på Mallorca er man nu i gang med at reducere mængden af ferieboliger, der kan lejes, i nogle af de mest populære turistområder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx