23/02-14 13:51

To døde og 22 såret i bombeeksplosion i BangkokTo døde og 22 såret i bombeeksplosion i Bangkok

To personer meldes dræbt og mindst 22 er såret efter en bombeeksplosion under en demonstration i Bangkok.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

To personer har mistet livet og mindst 22 er såret, efter at en bombe er eksploderet under en demonstration mod Thailands regering i hovedstaden Bangkok.

Erawan Medical Center, der overvåger Bangkoks sygehuse, siger, at de to døde er en 40-årig kvinde og en 12-årig dreng.

Samtidig siger de, at mindst 22 er blevet såret ved eksplosionen.

Demonstrationen fandt sted i det centrale Bangkok, og det frygtes, at mange flere kan være blevet såret, da omfanget af hændelsen endnu ikke er endeligt opgjort.

- En bombe eksploderede foran Big C-supermarkedet Ratchaprasong. I øjeblikket ved vi, at mindst otte personer er såret, men vi har ingen idé om, hvor alvorlige skaderne er, siger Paradorn Pattanatabut, chefen for det nationale sikkerhedsråd, til Reuters.

Lørdag aften dansk tid mistede to personer livet, og omkring 41 blev kvæstet, da bevæbnede personer angreb et protestmøde i Trat-provinsen i den østlige del af landet. Der blev både skudt og kastet med granater.

Regeringsfjendtlige demonstranter har i ugevis blokeret vejkryds i hovedstaden Bangkok med telte, dæk og sandsække.

Demonstranterne kræver, at Yingluck Shinawatra træder tilbage fra posten som premierminister og overlader magten til et midlertidigt folkeråd, som skal bekæmpe korruption ved hjælp af reformer, inden et nyt valg kan blive afholdt.

Premierministerens regering afholdt 2. februar et valg i et forsøg på at dæmpe urolighederne, men oppositionen boykottede begivenheden.

Oppositionen mente ikke, at et valg ville stoppe den politiske krise, der strækker sig tilbage til det militærkup i 2006, der afsatte premierministerens bror, den daværende regeringschef Thaksin Shinawatra, der nu lever i eksil.

Tidligere søndag svor tilhængere af Yingluck Shinawatra, at de ville få bugt med demonstranterne, som de mener er med til at gøre situationen i landet til en langvarig krise.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt hotelkædes filial skal betale...
bt.dk
Bruuns klumme: Hvorfor først nu, Wenger?
bt.dk
Dansk traditionsklub ejer måltyv i...
bt.dk
Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx