30/03-16 14:49

Bangladesh mistænker oppositionsleder i sag om brandbomberBangladesh mistænker oppositionsleder i sag om brandbomber

Bangladesh har udstedt en arrestordre på oppositionsleder Khaleda Zia i en sag om dødbringende brandbomber.

storybild

Bangladeshs første kvindelige premierminister, oppositionslederen Khaleda Zia, leder sin afdøde mands gamle parti, Nationalistpartiet i Bangladesh. Nu beskyldes hun for at have orkestreret en række brandbomber i forbindelse med politiske optøjer sidste år. (Billede: AP/A.m. Ahad)

En domstol i Bangladesh har onsdag udstedt en arrestordre på den tidligere premierminister og oppositionsleder Khaleda Zia i en sag fra sidste år om dødbringende brandbomber. Det oplyser anklageren.

Retten har ligeledes udstedt arrestordrer på 27 ledere og aktivister fra Khaleda Zias parti, Nationalistpartiet i Bangladesh, i forbindelse med et benzinbombeangreb mod en bus under en politisk protest i hovedstaden, Dhaka, i januar sidste år.

Mindst 120 mennesker blev dræbt og adskillige hundrede såret under politiske optøjer i Dhaka i begyndelsen af sidste år, hvor oppositionen forsøgte at vælte premierminister Sheikh Hasinas regering.

Bangladeshisk politik har i årevis været præget af rivaliseringen mellem Hasina og Khaleda. Begge kvinder er i familie med tidligere nationale ledere og har mere eller mindre på skift delt premierministerposten mellem sig de seneste 20 år.

70-årige Khaleda Zia afviser beskyldningerne om at være ansvarlig for brandbomberne og siger, anklagerne er politisk motiveret.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx