18/09-14 17:16

Sexanklaget dansker i New York slipper for fodlænkeSexanklaget dansker i New York slipper for fodlænke

En dommer har lempet forholdene for 22-årige Malthe Thomsen, der er anklaget for sexovergreb i New York.

storybild

(Billede: Polfoto)

En dommer i New York besluttede torsdag at lempe forholdene for den 22-årige pædagogstuderende Malthe Thomsen, der er anklaget for overgreb på flere børn, skriver TV2 på sin hjemmeside.

Malthe Thomsen blev 27. juni anholdt og sigtet for i alt 15 overgreb på 13 børn. Han blev i første omgang varetægtsfængslet, men siden løsladt mod kaution. Han skulle dog gå med en elektronisk fodlænke og måtte ikke forlade Manhattan i New York.

Malthes sag udskudt: 12 af 13 børn afviser overgreb
Malthes sag udskudt: 12 af 13 børn afviser overgreb

Uventet drejning for pædofili-anklagede Malthe Thomsen
Uventet drejning for pædofili-anklagede Malthe Thomsen

Torsdag blev kautionsbeløbet sat ned, Malthe Thomsen må nu bevæge sig rundt i alle New Yorks fem bydele - og ikke mindst slipper han for den elektroniske fodlænke, skriver TV2.

Den 22-årige blev anholdt, efter at en kvindelig kollega anmeldte ham for overgrebene. I første omgang gik kollegaen til institutionens ledelse, der iværksatte en undersøgelse. Den frikendte den unge dansker, hvorefter kvinden gik til politiet.

Ifølge politiet og anklagemyndigheden har Malthe Thomsen under en afhøring erkendt overgrebene.

Han har fortalt, at han nægtede sig skyldig, men politiet sagde, at de havde en video med overgrebene. Derfor sagde danskeren, at hvis de havde det på video, måtte det være rigtigt, selv om han ikke mente, at han havde gjort noget forkert.

22-årig sexanklaget dansker skal for retten i New York i dag
22-årig sexanklaget dansker skal for retten i New York i dag

Dansk studerende afviser anklager om sexkrænkelser
Dansk studerende afviser anklager om sexkrænkelser

- Det viser sig, at den video de taler om, er optaget på en mobiltelefon, som kvinden, der anmeldte ham, havde gemt i sin sok. Den viser absolut ingenting, fortalte hans forsvarer, Jane Fisher-Byrialsen, til Ritzau efter et retsmøde 14. august.

Ved retsmødet kom det desuden frem, at to lærere og 12 ud af de 13 børn over for anklagemyndigheden pure har afvist anklagerne om, at han skulle have forgrebet sig på nogle af børnene.

Det sidste barn har forklaret noget, der ifølge anklagemyndigheden indikerer, at der er sket noget, men anklageren ville i retsmødet i august ikke gøre nærmere rede for, hvad barnet har forklaret, fortalte Jane Fisher-Byrialsen.

Næste retsmøde i sagen er 13. november, men anklagemyndigheden har frem til 27. december til at afgøre, om man vil tiltale danskeren eller lade sagen falde.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Før CL-finale: Falsk bombetrussel...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx