11/05-15 06:55

1000 flygtninge reddet fra drivende både ved Indonesien1000 flygtninge reddet fra drivende både ved Indonesien

På under 24 timer er tre både med flygtninge primært fra Myanmar reddet i land i Aceh-provinsen.

En båd med cirka 400 migranter fra hovedsageligt Myanmar og Bangladesh er mandag blevet reddet i sikkerhed i farvandet ud for Aceh-provinsen i den vestligste del af Indonesien.

Redningen kommer, mindre end et døgn efter at fiskere reddede to både med tilsammen 600 personer i sikkerhed, efter at deres fartøjer var løbet tør for brændstof.

- Vores eftersøgnings- og redningshold har fundet endnu en båd. Den havde over 400 migranter - rohingyaer fra Myanmar (muslimsk befolkningsgruppe, red.) og personer fra Bangladesh. Den drev for vinden i vandet øst for Aceh tidligt i morges (mandag, red.), siger Budiawan, chef for Aceh-provinsens redningstjeneste, til AFP.

Han oplyser, at der muligvis kan komme flere både de næste par dage. Fiskere assisterer myndighederne med at patruljere farvandet i området.

- Vi står standby og er klar til at redde dem, hvis der bliver slået alarm, tilføjer han.

Næsten 1000 migranter modtager nu mad, medicin og ly i klinikker og lokale hjem i Aceh-provinsen.

Myndighederne siger mandag, at antallet af personer på den første båd, der blev opdaget søndag, var på 573. En flygtning fra Myanmar har fortalt lokale journalister, at menneskesmuglerne forlod dem til havs med kun en smule brændstof i tanken.

De har forklaret, at de stævnede ud fra Thailand og forsøgte at komme til Malaysia, men drev i stedet mod den indonesiske kyst, da der ikke var mere benzin.

Siden 2012 menes flere end 100.000 rohingya-muslimer at være flygtet fra undertrykkelse og fattigdom i Myanmar.

De begiver sig ofte ud på farefulde rejser over havet på flugt fra religiøs og etnisk undertrykkelse eller for at søge job i Malaysia og Thailand.

Aceh-provinsen, som de nu er kommet til, blev verdenskendt, da den i 2004 var blandt de hårdest ramte områder efter den voldsomme tsunami i Det Indiske Ocean.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx