Af Katrine Frederikke Wandrup - 16/10-17 14:15

Kæmpe globalt hackerangreb: Alle Wi-Fi-forbindelser kan være ramtKæmpe globalt hackerangreb: Alle Wi-Fi-forbindelser kan være ramt

Hvis dine enheder har været forbundet til et Wi-Fi-netværk, kan du være ramt af et hackerangreb kaldet 'Krack'.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix)

Hackerangrebet 'Krack' kan have ramt alle enheder, som er eller har været forbundet med et Wi-Fi-netværk. Det skriver sikkerhedsekspert ved universitetet KU Leuven i Belgien, Mathy Vanhoef.

Flere store medier melder om angrebet, herunder The Guardian, Forbes og The Independent, som alle citerer Mathy Vanhoefs beskrivelse af angrebet. Han skriver, at alle moderne computere, telefoner og endda køleskabe, som har forbindelse til et Wi-Fi-netværk, kan være ramt.

Han mener, at den største fare for et angreb er på Android-telefoner, fordi de i forvejen er sårbare og generelt er længe om at modtage opdateringer, som kan beskytte dem mod angreb.

Krack-angrebet udnytter det digitale 'håndtryk', som et Wi-Fi-netværk og en enhed giver hinanden, når de forbindes. Normalt vil håndtrykket blive beskyttet af en krypteringsnøgle, så kun dem, der har nøglen kan se, hvad der er af trafik.

Men Mathy Vanhoef har fundet ud af, at systemet kan snydes ved at give enheden en nøgle, som allerede er i brug, hvilket gør det muligt for hackeren at dekryptere og se den trafik, netværket bruges til.

'I øjeblikket bruger alle moderne Wi-Fi-netværk denne form for 'håndtryk', som kan angribes. Det betyder, at alle disse netværk kan være påvirket af (varianter af) angrebet,' skriver han.

Dog mener Vanhoef, at det er muligt at løse problemet, og at dine enheder kan fortsætte som før angrebet. Derfor opfordrer han alle til at opdatere deres software så hurtigt som muligt, fordi det stort set er det eneste, du selv kan gøre.

Det står ikke klart, om angrebet er blevet brugt til at få oplysninger fra brugerne, som kan være meget personfølsomme.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Den verdenskendte svenske musiker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx