Af Ritzau - 29/10-16 06:20

Måling: Obama er i gang med at styrke sit eftermæleMåling: Obama er i gang med at styrke sit eftermæle

Kort før han forlader Det Hvide Hus, er Obama mere populær end Reagan, og USA's familiers økonomi lysner.

storybild

USA's præsident, Barack Obama, bliver mere og mere populær. Arkivfoto. (Billede: Free)

Mens den amerikanske valgkamp intensiveres, er Barack Obama ved afslutningen af sine otte år som præsident tilsyneladende ved at opbygge et solidt eftermæle hjemme i USA.

Det fremgår af en måling fra CNN/ORC. Her siger 54 procent, at "tingene går godt" i USA.

Så positivt har amerikanerne ikke ytret sig om udviklingen i det amerikanske samfund siden 2007. Det var før finanskrisen.

Ikke overraskende er der forskel på, hvordan de to store partiers vælgere ser på sagen. Størst optimisme er der blandt de demokratiske vælgere. Her siger 85 procent, at det går godt.

Kun 21,3 procent af republikanerne er enige. Men for begge partier gælder det, at flere ser lysere på fremtiden end tidligere.

Det kan også aflæses i Obamas popularitetstal. Ifølge CNN's måling bakkes han op af 55 procent af amerikanerne.

Det er mere end den populære republikaner Ronald Reagen. Da han trådte tilbage som præsident i 1989 nød han opbakning fra 54 procent.

US Census Bureau, det amerikanske folketællingskontor, offentliggjorde tidligere på efteråret en række tal om den økonomiske tilstand hos de amerikanske familier.

De kan bidrage til en forklaring på de gode karakterer for Obama.

Mellem 2014 og 2015 voksede den såkaldte medianindkomst i de amerikanske husstande med 5,2 procent.

Det er en teknisk beregning, som imidlertid klart fortæller, at det lysner for mange amerikanske familier efter nedturen oven på finanskrisen.

3,5 millioner mennesker blev i 2015 hevet ud af fattigdom ifølge US Census Bureau. Men tallet for de tilbageværende, der falder under fattigdomsgrænsen, er stadig foruroligende højt: 43,1 millioner amerikanere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx