Af - 14/05-15 19:44

Vanvittigt! 4.000 kroner for at leje en seng i fremmeds køkkenVanvittigt! 4.000 kroner for at leje en seng i fremmeds køkken

Hvis de danske studerende synes, det er svært at finde en bolig til en menneskelig pris, så skulle de se, hvor hårdt boligmarkedet har ramt de boligsøgende i London.

storybild

Her ses 'værelset' man kunne leje for 400 pund om måneden på SpareRoom. (Billede: SpareRoom.co.uk)

Hvad siger du til at leje en seng i en fremmed persons køkken for 400 pund - eller cirka 4.000 danske kroner - om måneden?

Det lyder som en dårlig joke, men det er desværre virkelighed for boligsøgende i London, hvor priserne er skudt i vejret de seneste år. Det skriver britiske Independent.

'Bemærk venligst, at dette ikke er et værelse. Det er en enkeltmandseng i et delekøkken', lød det i opslaget på den britiske boligside SpareRoom, hvor man altså kunne få lov til at sove i en fremmed persons køkken. 'Værelset' er nu blevet fjernet fra siden.

'Du kan bruge din egen indgang fra haven, hvis du vil', lød det opmuntrende i opslaget.

Minilejligheder skal løse boligmangel til unge
Minilejligheder skal løse boligmangel til unge

For de 4.000 kroner fik man en lejlighed i et område i en fjern forstad til metropolen. I opslaget kunne man læse, at man ville komme til at bo cirka 10 minutters buskørsel fra den nærste overground-station i Kingston, som ligger cirka 40 minutters togkørsel sydvest for det centrale London.

Independent har talt med Matt Hutchinson, der er administrator på SpareRoom. Han forklarer, at opslaget blot bekræfter, hvad man allerede har fundet ud af på sitet: boligkrisen er hård ved lejerne.

- Dette er et tegn på, hvor slem boligkrisen er blevet. Dette opslag er ikke blot en af de mest bizarre, vi har set, det er også en voldsom indgriben i privatlivet, siger han og peger på, at man bør kunne få mere privatliv for sine penge i den britiske storby.

- Ingen burde være tvunget til at sove i et køkken, og ingen skal være nødt til passere et soveværelse for at komme ud på fællesarealerne, siger han til avisen.

Boligopslaget på SpareRoom.co.uk.

TV: Hvad betyder en
TV: Hvad betyder en "du-og-jeg-lejlighed" i VIRKELIGHEDEN?

Martin tjener penge når han sover
Martin tjener penge når han sover


LÆS OGSÅ: Hjælp til unge uden bolig: Flydende studieby med minilejligheder

LÆS OGSÅ: Pensionsselskab vil bygge ‘studentertårn’

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Politiet har været i aktion:...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx