Af Ritzau - 15/10-16 20:11; Opdateret: 15/10-16 20:56

Oman melder to bortførte amerikanere befriet i YemenOman melder to bortførte amerikanere befriet i Yemen

Et fly, der blev sendt til Yemen for at evakuere folk, er vendt tilbage til Oman med to befriede amerikanere.

storybild

To amerikanere, som blev bortført i Yemen, er befriet, oplyser en talsmand for udenrigsministeriet i Oman ifølge et statsligt nyhedsbureau i landet. (arkivfoto fra tidligere fangeoverdragelse fra Yemen via Omans mægling) (Billede: Scanpix/Ho)

To amerikanere, som var blevet bortført i Yemen, er befriet, oplyser en talsmand for Omans udenrigsministerium ifølge et nyhedsbureau i landet.

De to amerikanere blev flyttet til Oman lørdag. Det er sket via mægling af embedsmænd i Oman, der grænser op til Yemen.

Ministeriet oplyser ifølge bureauet, at Oman har bidraget for at "hjælpe den amerikanske regering med befrielsen af et antal amerikanere tilbageholdt i Yemen".

- To af dem blev befriet og her til aften fløjet til Oman på et omansk militærfly, siger talsmanden.

Missionen er sket i samarbejde med "yemenitiske parter i Sanaa", hedder det. Yemen er præget af voldsom krig, og hovedstaden Sanaa kontrolleres af Houthi-oprørere.

Der har været en række bortførsler af amerikanere i Yemen. Nyhedsbureauet i Oman sætter ikke navn på de to personer, som meldes befriet i den aktuelle sag.

De befriede blev fløjet til Oman med et fly, som lørdag morgen blev sendt til Yemen for at evakuere sårede efter et luftangreb i sidste uge.

Det er ofte militante klaner, der står bag bortførsler i Yemen i forsøg på at få indrømmelser fra regeringen.

Houthierne angreb og overtog hovedstaden i efteråret 2014. De har anholdt mange personer fra Vesten. De fleste er blevet løsladt via mægling fra nabolandet Oman.

20. september i år blev en amerikansk statsborger, som drev en sprogskole i Sanaa, anholdt af personer, som påstod, at de repræsenterede houthiske myndigheder.

En oprørsleder forklarede siden, at amerikaneren blev anholdt på en mistanke om at have givet oplysninger til en saudiarabisk ledet koalition, der udfører bombeangreb mod houthierne i landet.

Oman er et af få arabiske lande, som har gode forbindelse til det shiitiske Iran.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx