Af Ritzau - 30/12-16 17:42

Rekordmange flygtninge og migranter kom til Italien i årRekordmange flygtninge og migranter kom til Italien i år

På tre år har Italien taget imod over en halv million migranter og flygtninge. EU-lande tager ikke deres del.

storybild

En båd fuld af flygtninge og migranter venter på at gå i land på den italienske ø Sicilien. I løbet af året ankom over 181.000 flygtninge og migranter via Middelhavet til Italien. (Arkivfoto) (Billede: Reuters/Antonio Parrinello)

Rekordmange flygtninge og migranter ankom via Middelhavet til Italien i 2016. I alt nåede 181.000 til Italien i løbet af i år, viser tal fra Italiens indenrigsministerium.

- Det var et rekordår for ankomster, og på trods af sortsynet har Italien klaret det med stor værdighed, siger Mario Morcone, som i Indenrigsministeriet er chef for det italienske indvandringssystem.

- Og landet har gjort det uden den store europæiske solidaritet, siger han med en kritik af, at andre EU-lande ikke har løftet deres del af byrden.

I 2015 lovede EU's medlemslande at fordele 40.000 asylansøgere fra Italien til andre EU-lande. Men indtil videre er kun 2654 kommet videre til andre lande. Flere lande har afvist at tage imod nogen.

Ser man på det samlede tal for de seneste tre år, har antallet af migranter og flygtninge, som er kommet til Italien, rundet en halv million.

Efter EU indgik en aftale med Tyrkiet, der stort set har stoppet trafikken af flygtninge og migranter mod Grækenland, sætter flere sig i både ud for især den libyske kyst og forsøger at komme over Middelhavet til Italien.

Mange kommer fra lande præget af krig, fattigdom eller politisk undertrykkelse.

I 2015 nåede 154.000 flygtninge og migranter over Middelhavet og til Italien, mens antallet i år steg med knap 18 procent til 181.000.

Knap 8000 kom til Italien i december på trods af kulde og barske vejrforhold på Middelhavet. I oktober registrerede Italien omkring 27.400 nytilkomne, hvilket er rekord for en enkelt måned.

2016 satte også en kedelig rekord for antallet af mennesker, der omkom i forsøget på at krydse Middelhavet. Næsten 5000 er druknet i løbet af året, viser tal fra Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har fem børn og 18 år yngre kæreste:...
bt.dk
'Ja, jeg onanerer. Det gør din...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Jeg blev ringet op af en fremmed...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx