Af Finn Bjørvig Hansen - 11/01-18 09:23

14-årige Amy tog sit eget liv efter mobning: Far inviterede hendes plageånder til begravelsen14-årige Amy tog sit eget liv efter mobning: Far inviterede hendes plageånder til begravelsen

Han ville lære dem en lektie

storybild

Amy 'Dolly' Everett tog sit eget liv efter at være blevet mobbet på nettet. Her ses hun som 8-årig reklamere for den australske Akubra-hat. (Billede: Facebook / Akubra Official )

En australsk pige på 14 år, der som barn var ansigtet på det ikoniske hattefirma Akubras reklamer, har taget sit eget liv. Det skete som et resultat af mobning på nettet, siger hendes familie.

Et ud af fem australske børn siger, at de blev udsat for mobning sidste år. Det skriver BBC.

En af dem, der blev brutalt mobbet, var Amy 'Dolly' Everett, og det førte ifølge hendes familie til, at hun til sidst valgte livet fra.

I en følelsesladet besked på Facebook efterlyste den unge piges far søndag mere ansvarlighed, så hans datters liv 'ikke var spildt'. Faderen Tick Everett gav ikke yderligere detaljer om mobningen, men sagde, at hun ønskede 'at udslippe det onde her i verden'.

Han inviterede samtidig dem, der mobbede datteren, til hendes begravelse:

»Hvis de ser denne besked, de mennesker, som troede, at det var en joke, og følte sig selv overmenneskelige ved konstant at mobbe og chikanere, så kom venligst til vores begravelse og se, hvilken komplet ødelæggelse de har lavet.«

I et brev, givet til medierne onsdag, beskrives Dolly som 'den rareste, omsorgsfulde, vidunderlige sjæl'.

Familien har også delt en tegning, som Dolly har lavet. Den viser en tynd person, der er bagoverbøjet og står under ordene: 'Tal, selv om din stemme knækker over.'

»Denne stærke besked fortæller om det mørke, skræmmende sted, vores smukke engel befandt sig i,« siger hendes familie.

Som otte-årig var Dolly stjernen i en kampagne for Akubra-hatten, der er en af Australiens mest ikoniske hatte.

»Mobning af enhver slags er uacceptabelt,« skriver firmaet på Facebook tirsdag.

Ifølge Australiens nationale center mod mobning (NCAB), er den generelle mobning faldet lidt gennem det seneste årti. Cypermobning er derimod steget kraftigt.

»Det, der er nyt i denne sag, er, at cybermobning kan være konstant, døgnet rundt,« siger Jeremy Blachman for NCAB til BBC.

»Det kan gøres anonymt over internettet... Det betyder, at flere børn kan være bøller.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx