Af - 22/03-17 11:18

Nye detaljer kan blive afsløret: 'Vi finder ud af, hvad der egentlig skete den 11. september'Nye detaljer kan blive afsløret: 'Vi finder ud af, hvad der egentlig skete den 11. september'

Hundredvis af pårørende til terrorofrene den 11. september 2001 sagsøger nu Saudi-Arabien.

storybild

(Billede: Sean Adair)

Hundredvis af pårørende til de mennesker, der blev slået ihjel den 11. september 2001, da to fly fløj ind i World Trade Center, sagsøger nu Saudi-Arabien.

Det skriver Newsday.

Dermed stiller de pårørende sig op i rækken af folk, der mener, at Saudi-Arabien bør blive stillet ansvarlige for angrebene, der kostede tusindvis af mennesker livet. Ifølge anklagerne var forskellige saudiarabiske velgørenhedsorganisationer nemlig med til at finansiere terrorbevægelsen Al-Qaeda, der senere tog skylden for angrebet

Organisationerne skulle angiveligt have været med til at skaffe flykaprerne huse, falske rejsedokumenter, våben, kontanter og andet udstyr.

En af dem, der sagsøger oliestaten, er den tidligere brandchef James Richie fra Brooklyn. Både han og sønnen Jimmy var på arbejde den 11. september 2011, men kort tid efter måtte James Richie bære sin søn fra kirken i en kiste.

Fire tv-serier der forudsagde fremtiden skræmmende præcist
Fire tv-serier der forudsagde fremtiden skræmmende præcist

»Vi finder ud af, hvad der egentlig skete den 11. september. Hvis Saudi-Arabien hjalp terroristerne med at lave et terrorangreb på amerikansk jord, vil de blive holdt ansvarlige. Hvis ikke de har gjort noget galt, så har de intet at bekymre sig om,« har det lydt fra James Richie i forbindelse med retssagen.

En af de advokater, der står bag søgsmålet, er Michael Barasch. Ifølge ham vil der i forbindelse med søgsmålet blive offentligjort en række hemmelige dokumenter, som angiveligt er blevet holdt hemmelige for offentligheden i 16 år.

Clinton får et ildebefindende og forlader 9/11-ceremoni
Clinton får et ildebefindende og forlader 9/11-ceremoni

»Kaprerne havde ikke penge til logi, flyvelektioner og alt det andet, som de gjorde her i USA. Hvis det var Saudi Arabien, der betalte for det, så skal de have en straf,« siger han.

Det er ikke første gang, at nogen har forsøgt at holde Saudi-Arabien ansvarlige for angrebene den 11. september 2001, men alle forsøg har hidtil slået fejl. I 2016 vedtog de amerikanske myndigheder dog en ny lov, der betød, at pårørende til ofrene for angrebet nu kan sagsøge andre lande - eksempelvis Saudi-Arabien.

15 år efter 9/11-angreb er USA i evig krig
15 år efter 9/11-angreb er USA i evig krig

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama forsøgte ellers at nedlægge veto mod loven, men det blev imidlertid nedstemt af kongressen.

15 af de 19 terrorister, der kaprede fly til at udføre angrebene i New York, Washington og Pennsylvania var fra Saudi-Arabien.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Køen til prins Henriks båre var endnu...
bt.dk
Øksemandens far står frem: 'Hvorfor...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Brugte millioner på at ligne den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx