Af Webstud/JP - 24/01-18 14:11

Utrolig årsag: Derfor forbyder præsident alle sorte bilerUtrolig årsag: Derfor forbyder præsident alle sorte biler

Turkmenistans præsident har forbudt alle sorte biler i landets hovedstad, Asjkhabad, fordi han mener, at hvid bringer lykke.

storybild

Den turkmenske præsident Gurbangulij Berdymukhamedov er ikke glad for farven sort. Det går nu udover landets bilejere.

Den turkmenske præsident, Gurbanguly Berdymukhammedov, har bestemt, at ingen biler i landets hovedstad, Asjkhabad, må være sorte.

I 2015 rapporterede blandt andre BBC, at det centralasiatiske land havde forbudt al import af sorte biler, men nu er præsidenten altså gået et skridt videre og indført et generelt forbud mod sorte biler i landets hovedstad.

Det skriver Radio Free Europe og det turkmenske regeringskritiske medie Chronicles of Turkmenistan.

Myndighederne i den turkmenske hovedstad har i den seneste tid beslagt mørke biler, og ejere har fået et påbud om, at de må betale for at få deres bil lakeret hvid eller sølv, hvis de vil beholde den.

Den turkmenske præsident vild med farven hvid, som han mener bringer lykke. Men Ifølge Radio Free Europe er hans kærlighed for hvid dyr for landets borgere. Det koster nemlig omkring 12.000 at få sin bil omlakeret i hovedstaden, og den gennemsnitlige månedsløn i landet er omkring 2.300 kroner.

Det hvide tema er gennemgående i den turkmenske hovedstad, Asjkhabad, der den by i verden, hvor der er den højeste koncentration af bygninger med marmorfasader. 

Menneskeretsorganisationer har længe anklaget præsident Berdymukhammedov for at undertrykke sin befolkning. NRK skriver, at præsidenten angivligt også har forbudt kvinder at køre bil, fordi han mener, de er skyld i flest trafikuheld.

 

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Dansker undrer sig over pudsigt...
bt.dk
Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx