Af - 29/11-15 20:29; Opdateret: 29/11-15 20:39

Han hjalp hende i nødens stund: Da hun ville takke ham var det alt for sentHan hjalp hende i nødens stund: Da hun ville takke ham var det alt for sent

En smuk gerning efterfulgt af en frygtelig tragedie. Alle kan lære at Matthew Jackson lyder det fra kvinden, han kom til undsætning.

Bildstrecke im Grossformat »

Jamie-Lynne Knighten har et ønske: Verden skal lære historien om Matthew Jackson - en mand hun selv dårligt nåede at lære at kende, men som gjorde et varigt indtryk.

Deres eneste møde var kort. Ja, det varede omkring fem minutter og foregik i en dagligvarebutik den 10. november i år. Men det var de fem minutter, og den tragedie der fulgte, som lagde grundstenen for den mission, hun har givet sig selv.

- Det er smukt og hjerteskærende på samme tid. Vi prøver at forvandle noget trist til noget godt, fortæller Jamie-Lynne Knighten til LA Times.

Lad os starte den 10. november: Jamie-Lynne Knighten havde én af de dage, som man normalt gerne vil glemme igen hurtigst muligt.

Godt stresset manøvrerede hun sig rundt i dagligvarekæden Trader Joe's med en skrigende baby på fem måneder. Da hun nåede frem til kassen skete det, der bare ikke måtte ske. Regningen på 1.400 kroner skulle betales, da hun fandt ud af, at hendes debetkort var forblevet derhjemme, mens kreditkortet blev afvist.

Her overrasker han sin syge hustru på deres bryllupsdag
Her overrasker han sin syge hustru på deres bryllupsdag

Matthew Jackson. Foto: Facebook/privat

Imens køen voksede sig større, fumlede hun med sin telefon med en skrigende baby i baggrunden. Og det var her, at Matthew Jackson dukkede op og med et venligt smil spurgte, om ikke han skulle hjælpe hende med regningen.

Først afviste hun, men han spurgte igen, og hun fortæller, hvordan hun kunne se i hans øjne, at han virkelig bare ønskede at hjælpe.

- Det føltes som et kæmpe kram. Et kæmpe bjørnekram, fortæller moderen til to.

Han understregede, at han ikke ville have andet igen, end at hun en dag ville gengælde gerningen, hvis hun så en person i nød, hvilket hun accepterede.

Alligevel bad hun om hans navn og arbejdsplads. Den information gjorde hun brug af en uge senere, hvor hun ringede det fitnesscenter, han arbejdede i, og fik chefen i røret. Hun fortalte, hvor sød hans ansatte havde været, og at hun ville overraske ham med en gave. Det fik chefen til at bryde ud i gråd.

Han fortalte, at Jackson var blevet dræbt i en ulykke mindre end 24 timer efter, at han havde betalt hendes regning. I sin Ford Fiesta havde han ramt et træ tæt på, hvor de havde mødtes i dagligvarekæden.

Matthew Jackson arbejdede i et fitnesscenter og var en dygtig musiker, fortæller hans mor. Foto: Facebook/privat

Efter en søvnløs nat loggede Jamie-Lynne Knighten på Facebook:

- Jeg kan stadig ikke tro det. Jeg troede med sikkerhed, at jeg ville få en chance for at se ham igen, give ham et kram og takke ham mindst én gang mere ansigt til ansigt. Nu er det for sent, men endnu værre: Ingen anden vil få chancen for at møde ham. Og det knuser mit hjerte, skrev hun.

TV: Maroon 5 går i gulvet for en helt speciel fan
TV: Maroon 5 går i gulvet for en helt speciel fan

Sønnens opførsel kommer ikke bag på moderen.

- Jeg vidste godt, at min søn var sådan. Han elskede at være venlig. Han var en helt speciel knægt. Så sød, så intelligent, så talentfuld og en dygtig musiker. Man undrer sig over, hvorfor sådan noget her sker, siger hun til LA Times.

Moderen fortæller, at han gik på universitetet i Virginia og senere flyttede til San Diego County, så han kunne være sammen med sin kæreste, som han havde tænkt sig at blive gift med.

Knighten har ikke kunne glemme sit møde med Matthew Jackson og har nu oprettet en side på Facebook og en Twitter-profil, der hylder den unge mand, og det vækker glæde.

- Der er nødt til at komme noget positivt ud af alt dette. Han ville blive glad, hvis han vidste, at andre lærte af ham, fortæller moderen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Nye og populære produkter møder hård...
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx